Ogroman odron u Japanu progutao čitavu ulicu


Masivni odron u japanskom gradu Fukuoka je bukvalno, progutao veliki deo puta i presekao dovod struje za 170 obližnjih domaćinstava.

Svetski mediji su izveštavali da je rupa, koja je u početku nastala, bila svega sedam do osam metara široka, ali je nedugo zatim rapidno napredovala u proporcijama i dogurala do 27 metara širine, 30 dužine i 15 dubine. Obližnji stambeni i poslovni objekti su bezbedno evakuisani i pet glavnih puteva u centralnom poslovnom distriktu je odmah blokirala lokalna policija.

Celokupno područje je postalo veoma opasno, jer su kanalizacione cevi uništene prilikom urušavanja puta ulivale otpadne vode u rupu koja je na istom mestu nastala. Za sada nisu pojašnjeni glavni razlozi stvaranja ovog odrona, ali se sumnja da su ga radovi na podzemnoj železnici u blizini mesta događaja aktivirali.

Takođe nisu poznate ni tehnike kojima će odron biti popunjen, put popravljen i sve vraćeno u normalu, ali pošto poznajemo marljive Japance, to definitivno neće potrajati dugo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group