O BRENDU

Maybach-Motorenbau GmbH je puno ime nemačke kompanije koja se bavi proizvodnjom ekskluzivnih vozila. Kompaniju je osnovao Wilhelm Maybach zajedno sa svojim sinom Karlom 1909. godine. U početku su sarađivali sa kompanijom Daimler i bili su zaduženi za proizvodnju dizel motora za različite tipove automobila.

 

Veština u izradi motora je vremenom dobro iskorišćena. Godine 1919. napravljen je prvi prototip automobila koji je nosio duplo M kao logotip. Prikazan je na Sajmu automobila u Berlinu i  to je bila samo polazna tačka za nemačkog proizvođača koji je nastavio da unapređuje svoje automobile do 1940. godine. Maybach postaje zaštitni znak luksuza i nije bio iznenađenje videti neku kraljevsku ili drugu važnu ličnost da se vozi u jednom od ovih modela.

 

Nakon Drugog svetskog rata Maybach je ponovo pripojen Daimler-u koji je kupio prava na ime brenda. Međutim Maybach je duži period stagnirao sa proizvodnjom tako da su mnogi zaboravili i da je postojao.

 

Mercedes odlučuje da pokrene interesantan koncept 1997. godine  i predstavi svetu novi model Mercedes-Benz Maybach. To je izazvalo veliku paznju  i uspeh tako da je Mercedes odlučio da započne sa masovnom proizvodnjom ovog vozila sa logom Maybach-a.

 

Početkom 2000. godine proizveden  je luksuzni model u dve veličine – Maybach 57 i 62, što su bile njihove dužine u decimetrima. Zatim, 2005. proizveden je 57S sa mnogo moćnijim motorom i promenama u dizajnu koje su dale više sportski izgled.

 

Ono što čini ove automobile drugačijim od bilo kog drugog automobila na tržištu je činjenica da je skoro svaki aspekt automobila prilagodljiv. Sa skoro dva miliona opcija za kombinaciju opreme, može se sa sigurnošću reći da ako kupite Maybach, ne postoji  mogućnost da će biti još jedan takav na ulici.

 

Ne želeći da se zaustavi, Maybach je najavio 4 nova modela:  kupe sa 4-sedišta , luksuzni SUV cross-over, Landaulet convetible i manju limuzinu. Takođe 2005. su pokazali svetu veoma moderan prototip kupea nazovan Exelero.

MAYBACH modeli u proizvodnji

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group