Bentley Bentayga S Black Edition – Tamna strana luksuza

Više slika

Više slika

Bentley je danas najavio najvizuelno upadljiviji SUV do sada, Bentayga S Black Edition...

Ovaj model se izdvaja prvim primenama crno obojenih Bentley krila u poslednjih 105 godina, kombinujući živopisne akcentne boje, bogate crne detalje i tehnologiju šasije koja uliva poverenje, otkrivajući mračniju stranu Bentayga serije.

Kupci mogu birati između sedam specifikacija akcentnih boja: Mandarin, Signal Yellow, Klein Blue, Pillar Box Red, Ice, Hyper Green i Beluga. Svaka od boja donosi privlačan i koherentan dizajn kako iznutra, tako i spolja, suprotstavljen sa tajanstvenim crnim tretmanima širom automobila.

Na spoljašnjosti, akcenat je prisutan u obliku laserski slične trake na Styling Specification body kitu ispod prednjeg branika i bočnih pragova i preko vrha zadnjeg spojlera. Kočione čeljusti su ofarbane u skladu sa tim, dodajući šarenilo iza 22-inčnih crno ofarbanh točkova. Kao i kod standardnog Bentayga S, sva spoljna svetla su zamenjena verzijama u sjajno crnoj boji - ali S Black Edition je prvi model u 105-godišnjoj istoriji Bentleya koji uključuje Bentley krila i natpise u odgovarajućoj sjajno crnoj boji. Poslednji detalj spoljašnjosti je oznaka Black Edition postavljena na zadnjem D stubu.

Početkom godine, brojne nove funkcije su dodatno povećale poželjnost serije Bentayga. Sa spoljašnjosti automobila koja ostaje sveža, proširen je opseg za povećanje personalizacije sa sedam novih satin boja, novom dodatnom spoljašnjom bojom i novom opcijom točka od 21 inča u tri različita finiša. Prioritet je dat iskustvu vozača i putnika sa novom tehnologijom šasije, novom električnom arhitekturom i dodatnim funkcijama, uključujući redizajniranu prednju rešetku radijatora. Uvođenje upravljanja na svim točkovima prilikom lansiranja Bentayga Extended Wheelbase povećalo je upravljivost i manevarske sposobnosti, istovremeno smanjujući krug okretanja za gotovo 1 metar. Ovaj sistem je sada uključen kao standard i na modelima Bentayga Azure i ‘S’ V8.

Za novo S Black Edition, Bentley dizajnerski tim je takođe kreirao jedinstven raspored unutrašnjih boja, donoseći savršen kontrast između bogate Beluga kože i šarenih akcenata. Impresivne akcentne boje spoljašnjosti automobila prenose se u ručno izrađenu kabinu, gde se kontrastni šavovi, kontrastne obloge i odeljci kože u boji akcenta kombinuju kako bi postigli isti snažan efekat. Svako sedište je dekorisano crnim ‘S’ emblemom.

Novi tkanje ugljeničnih vlakana je korišćeno na instrument tabli, centralnoj konzoli i bočnim šinama. Tkanje dodaje prividno 3D vizuelnu dubinu instrument tabli, pružajući savršenu pozadinu za oznaku Black Edition, koja je uklopljena ispod lakirane površine da bi se očuvala glatka završnica.

Novi paket Dark Chrome je uključen kao standard. To znači da je većina metalnih detalja unutrašnjosti - ventilacioni otvori u obliku mete, njihove kontrole i centralni ventilacioni otvori - promenjena iz uobičajenog sjajnog hroma u sjajne crne ekvivalente.

Postoje tri audio sistema za izbor, počevši od Bentley Signature Audio sistema. Sistem Bang & Olufsen za Bentley podiže kvalitet zvuka na novi nivo, dok takođe sadrži zadivljujuće osvetljene rešetke zvučnika, dok sistem Naim za Bentley predstavlja vrhunac u kvalitetu automobilskog zvuka.

Agilnost za urbano okruženje, a ne samo za trkačku stazu

Dinamička priroda Bentayga S Black Edition dodatno je pojačana u svakom od režima vožnje zahvaljujući Elektronskom upravljanju na svim točkovima. Ovo je posebno očigledno jer se upravljanje kombinuje sa Bentley Dynamic Ride koristeći do +/- 4,8° zaključavanja upravljanja na zadnjim točkovima.

Na niskim i srednjim brzinama (ispod 60 kmh), zadnji točkovi se upravljaju u suprotnom smeru od prednjih točkova kako bi se olakšala brza promena pravca, maksimizirala upravljivost na uskim prostorima i smanjio krug okretanja za 1 metar. Na višim brzinama (iznad 60 kmh), zadnji točkovi upravljaju u istom smeru kao i prednji, kako bi se poboljšala stabilnost i dodatno povećalo samopouzdanje.

Diskretne performanse

Bentayga S Black Edition karakteriše poznati 4,0-litarski V8 twin-scroll turbo benzinski motor Bentleya, koji kombinuje ogromnu snagu sa impresivnom ekonomičnošću potrošnje goriva. Najnovija generacija motora razvija 550 PS i 770 Nm obrtnog momenta, sa ubrzanjem od 0–100 km/h za 4,4 (4,5) sekunde i maksimalnom brzinom od 290 km/h. Ova vodeća performansa u klasi dopunjena je dometom od 654 km, uz emisije CO2 od 296 g/km.

Slično kao kod Continental GT Speed, gde su granice između komfora na dugim putovanjima i angažujuće performanse proširene kroz izbor režima šasije, Bentayga S Black Edition nudi povećane sposobnosti kroz poboljšani SPORT režim u odnosu na standardnu opciju.

U SPORT režimu, poboljšan je osećaj upravljanja, veći odziv pri ulasku u krivine i dalje smanjeno naginjanje karoserije zahvaljujući dodatnom povećanju od 15 procenata u amortizaciji vazdušnog oslanjanja i jedinstvenom podešavanju Elektronske kontrole stabilnosti i Bentley Dynamic Ride.

Rekalibracija Bentley sistema Torque Vectoring by Brake – gde automobil lagano koči na unutrašnjem zadnjem točku pri ulasku u krivinu kako bi se poboljšao ulazak prednje osovine – učinila je Bentayga S Black Edition još odzivnijim za vožnju.

Sportski izduv uključen je kao standard, sa slobodno tekućim primarnim i sekundarnim cevima koje poboljšavaju protok i kombinuju se sa smanjenim perforacijama u prigušivaču kako bi se poboljšao karakter i jačina zvuka, dajući osećaj orijentisaniji ka performansama.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group