O BRENDU

Chevrolet je osnovan od strane švajcarskog vozača trka Luisa Chevroleta i bivšeg šefa GM Villiama Duranta. Jedna od teorija kaže da je logotip projektovan po plakatu koji je Durant video u francuskom hotelu, dok druga tvrdi da je ta "leptir mašna" zapravo stilizovani prikaz švajcarske zastave. Model D pokrenut je 1918. godine i posedovao je V8 motor sa 35 KS koji je zamenjen manjim, sa 6 cilindara, onim koji su se pokazali naročito uspešni na komercijalnim vozilima. Motor je stekao reputaciju zbog svoje visoke izdržljivosti i zaradio nadimak "gvozdeno čudo".

 

Samo nekoliko godina kasnije, Chevy je izbacio SUV model vozila - Suburban Carriall. Sportski terenac, sa 8 sedišta i težinom od  oko 1 ½ tone, što je označilo početak budućih Chevy SUV-up linija.

 

Chevrolet nastavlja svoju uspešnu seriju inovacija uvođenjem Powerglide automatskog sistema prenosa 1950. godine, postavši prva fabrika koja proizvodi vozila sa automatskim menjačima po niskim cenama. Ubrzo nakon uvođenja potpuno automatskih menjača, pojavila se legendarna Corvetta.

 

Corvetta je postala prvi američki sportski automobil za masovnu proizvodnju. Takođe, premijerno su korišćeni laki materijali za telo automobila, kao npr. plastika.

 

Nakon priznanja dobijenih zahvaljujući proizvodnji Corvette, Chevy je pokrenuo nekoliko drugih modela, uključujući sjajnu Impalu i Corvair sa kratkotrajnim vazdušim hlađenjem. Tokom 60-tih, Chevy je dostigao svoj prodajni vrhunac.

 

Chevy je poslednjih godina smanjio prodaju ali su zato njegovi stariji modeli postali klasici i vredni kolekcionarski primerci.

CHEVROLET modeli u proizvodnji

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group