O BRENDU

Kao deo Mitsubishi poslovnog konglomerata, Mitsubishi Motors je stekao svoje mesto na japanskom i međunarodnom tržištu automobila. Istorija kompanije počinje negde 1917. godine, kada je proizveden prvi Mitsubishi model  sa sedam sedišta (limuzina bazirana na Fiat Tipo 3).

 

Nakon Drugog svetskog rata kompanija je ozbiljnije ušla u proizvodnju automobila, proizvodeći model Mizushima i skuter sa  imenom-Srebrni golub. Onda je došlo do rascepa bivšeg konglomerata, jer saveznici nisu videli japansku industriju kao profitabilnu.

 

Deceniju kasnije, ponovo se u Japanu pojavila izrazita potreba za prevozom.  Proizveden je Mitsubishi 500, karavan za mase, a kasnije i Minica i Colt 1000 ( 1963. godine ). Kako je  prodaja rasla, ostaci Mitsubishi konglomerata su se ponovo ujednili 1970. godine.

 

Godine 1982. Mitsubishi će ući na američko tržište sa modelima Tredia sedan, Cordia i Starion kupe. Do kraja 80-ih, Mitsubishi je ostvario proizvodnju od 1,5 miliona vozila širom sveta.

 

To, u kombinaciji sa ekonomskom krizom u regionu Azije izazvalo je Mitsubishiju gubitak profita, pa čak i potrebu za smanjenjem proizvodnje. Nova vrsta automobila, revitalizovani modeli i napredna razmišljanja je ono što je donelo da se  Mitsubishi vrati na kolosek.

 

MITSUBISHI modeli u proizvodnji

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group