2025 Maserati GranCabrio Folgore: zavodljivi električni kabriolet dolazi na scenu

Više slika

Više slika

Maserati GranCabrio Folgore predstavljen je sa atraktivnim dizajnom i pogonskim sklopom sa tri motora koji proizvode do 818 ks...

Ako još uvek čekate na drugu generaciju Tesla Roadstera, možda biste želeli da razmislite i pogledate Maserati GranCabrio Folgore. Radi se o predivnom električnom kabrioletu koji obećava da će vas oduševiti.

Ostavljajući marketinška preterivanja po strani, ovaj model prati korake svog prethodnika na benzinski pogon, ali usvaja aerodinamički optimizovan dizajn. Kao deo prepravke, automobil je opremljen novim prednjim branikom i preuređenom rešetkom. Kupci će takođe naći točkove od 20 i 21 inča, koji mogu biti opremljeni gumama s niskim otporom pri kotrljanju.

Pravi vrhunac je električni meki krov koji se može spustiti za 14 sekundi pri brzinama do 50 km/h. Krov će biti dostupan u pet boja – Nero, Blue Marine, Titan Grey, Greige i Granata – i kupci će moći da naruče opcionu zaštitu od vetra kako bi se smanjila vetrovitost.

Što se tiče kabine, ona odiše visokotehnološkim osećajem zahvaljujući 12,2-inčnom digitalnom instrument klasteru, 12,3-inčnom informativnozabavnom sistemu i 8,8-inčnom komfornom ekranu. Uz njih dolazi i volan s ravnim dnom sa grejanjem i sa ručicama za promenu brzina od brušenog aluminijuma. Ostali detalji uključuju standardni grejač za vrat, audio sistem Sonus faber i digitalni sat koji nudi tri različita izgleda, kao i prikaze akceleratora, kompasa, G-sile i štoperice.

Enterijer je široko prilagodljiv i može biti opremljen održivim materijalima kao što je Econyl. To je "regenerisani najlon" napravljen od stvari poput recikliranih ribarskih mreža i tepiha.

Za motivaciju se koristi baterija od 92,5 kWh koja napaja pogonski sklop sa tri motora. Ovaj sklop daje automobilu pogon na sva četiri točka, vektorsko upravljanje obrtnim momentom na zadnjim točkovima, i maksimalni kombinovani izlaz od 818 ks (610 kW / 829 PS) i 1,350 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući impresivnom izlazu, GranCabrio može ubrzati od 0-100 km/h za 2,8 sekundi i dostići maksimalnu brzinu od 290 km/h. Još važnije, model bi trebao imati domet WLTP između 419 i 447 km.

Kada dođe vreme za punjenje, vlasnici će biti zahvalni na mogućnosti brzog punjenja od 270 kW DC, što omogućava automobilu da dobije do 100 km dometa za samo pet minuta. Ako niste u žurbi, baterija može biti napunjena od 20-80% za samo 18 minuta.

Vlasnici će naći četiri različita režima vožnje poznata kao GT, Sport, Corsa i Max Range. Većina njih je sama po sebi jasna, ali GT je podrazumevani režim koji pruža tradicionalno iskustvo vožnje granturismo. Corsa, s druge strane, je najekstremniji i oslobađa punu snagu električnih motora.

GranCabrio Folgore će se navodno pojaviti u Sjedinjenim Državama sledeće godine i verovatno će koštati prilično, s obzirom da model na benzinski pogon počinje od 203,000 dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group