Elektrifikacija urbanog pokreta: novi Nissan modeli za održivu mobilnost

Više slika

Više slika

Uvođenjem male, ali moćne mobilnosti u gradske vožnje, Nissan otkriva svoje uzbudljivo novo partnerstvo sa proizvođačem automobila ACCIONA Silence – vodećim evropskim brendom električnih mikro-mobilnih vozila dizajniranih za čistiji, pametniji i fleksibilniji život u gradu...

U okviru ovog novog partnerstva, Nissan će imati prava distribucije za asortiman proizvoda Silence, uključujući kvadriciklična vozila Silence S04 i električne motocikle, kroz svoju opsežnu maloprodajnu mrežu širom Evrope. Putovanje za kupce počinje sa prodajom u Francuskoj i Italiji planiranom za jun 2024, a zatim u Nemačkoj u septembru 2024.

Kroz ovu saradnju, Nissan kupci će moći da pristupe nizu jedinstveno dizajniranih i inženjerski osmišljenih proizvoda Silence – počevši od popularnog Nanocar S04. Dizajniran za agilnost u užurbanim gradskim sredinama, ovaj kompaktni, lagan električni automobil (EV) dolazi u dve varijante, L6e i L7e, prilagođene za zadovoljenje svih vrsta urbanih vozačkih potreba. Svaka varijanta se može pohvaliti snažnim električnim dometom, od 149 km (L7e) do 175 km (L6e), sa maksimalnim brzinama koje dostižu 45 km/h (L6e) i 85 km/h (L7e) – idealno za svakodnevne vožnje ili istraživanje grada. Uz pogon sa dve baterije od 5,6 kWh, nudi brze, jednostavne i praktične opcije punjenja, uključujući direktno punjenje, zamenu baterija na posvećenim stanicama (dostupno uz pretplatu) i punjenje kod kuće ili u kancelariji preko izvađene baterije.

Leon Dorsers, viši potpredsednik za marketing i prodaju u Nissan AMIEO (Afrika, Bliski Istok, Indija, Evropa i Okeanija), rekao je: "Verujemo da je budućnost električna... ali da bismo tu budućnost učinili stvarnošću, moramo učiniti više da je učinimo što inkluzivnijom, dostupnom svima. Kroz ovo značajno novo partnerstvo sa ACCIONA, osiguravamo da mnogo više ljudi može doživeti moć i uzbuđenje električne mobilnosti i napraviti prvi korak na svom putu EV. Otvoren pristup raznovrsnom asortimanu briljantnih, alternativnih proizvoda Silence stvara nove i uzbudljive mogućnosti za kupce koji su željni da se pridruže EV revoluciji – kombinujući čistu mobilnost sa najnovijom tehnologijom, u funkcionalnim i fleksibilnim vozilima."

Ovo partnerstvo dolazi odmah nakon nedavnog lansiranja The Arc –  novog poslovnog plana brenda Nissan koji se snažno fokusira na stvaranje vrednosti i jačanje konkurentnosti. Pored lansiranja 11 hrabrih novih modela za podsticanje prodaje u regionu, u srcu The Arc je strateška upotreba partnerstava za vođenje poslovnog rasta i transformacije, ruku pod ruku sa slično mislećim organizacijama. Pametne, vizionarske saradnje sa inovativnim kompanijama poput Silence savršeno ilustruju ovu strategiju, besprekorno se usklađujući sa Nissan ciljevima da istraži nove izvore prihoda, ubrza prelazak na EV i odgovori na raznolike i promenljive potrebe kupaca danas i sutra.

Ovo partnerstvo, pre svega, pojačava Nissan posvećenost održivoj budućnosti i njegovu ambiciju da pomogne u stvaranju čistijeg, sigurnijeg i inkluzivnijeg sveta. Dajući kupcima širom Evrope pristup novim rešenjima za mobilnost, nudeći veću raznolikost izbora i šireći se na nove teritorije, Nissan snižava barijere za one koji žele da pređu na električnu energiju – osiguravajući da je tranzicija ka električnoj mobilnosti inkluzivna i dostupna svima.

Karlos Sotelo, izvršni direktor mobilnosti ACCIONA i Silence, deli uzbuđenje, navodeći: "Potrebe vozača u današnjim gradovima se menjaju – njihova putovanja, njihovi stavovi o mobilnosti i šta predstavlja realan i efikasan način za njihovo kretanje po urbanim područjima. Da bismo odgovorili na to, moramo razmišljati pametnije, manje i lakše. Lakša električna vozila (EV) Silence, u partnerstvu sa snažnom distributivnom mrežom Nissan, nude nove, uzbudljive i pametne opcije za urbanu mobilnost u Evropi, oblikujući održiviju budućnost."

Nudeći kompaktnu električnu vožnju i pametnu povezanost, S04 Nanocar takođe dolazi opremljen aplikacijom My Silence – jedinstvenim mestom za sve potrebe vlasnika na dodir dugmeta. Kroz aplikaciju, kupci imaju pristup nizu najnovijih digitalnih usluga, uključujući bezključni ulaz, praćenje lokacije, praćenje dometa i statusa napunjenosti baterije. Podižući fleksibilnu gradsku mobilnost na nove nivoe, takođe omogućava kupcima da se povežu s prijateljima i dele pristup svom vozilu, bez potrebe za razmenom ključeva – gurajući dostupnost EV opcija još dalje.

Usko sarađujući s odabranim Nissan prodavcima širom Francuske i Italije, kupci mogu očekivati da će videti i modele L6e i L7e S04 Nanocar, kao i e-motocikl, dostupne za prodaju u prodajnim salonima u junu ove godine. Asortiman proizvoda Silence takođe će biti dostupan u odabranim Nissan salonima u Nemačkoj od septembra 2024.

Nissan i njegovi maloprodajni partneri će ponuditi niz finansijskih, servisnih i osiguravajućih opcija koje će postepeno biti dostupne od lansiranja. One će biti obezbeđene i nabavljene preko odgovarajuće finansijske institucije koja će biti objavljena naknadno.

Cena proizvoda Silence će varirati širom regije, ali obećava da će pružiti čistu i ekonomičnu električnu opciju za mnoge vozače koji traže fleksibilnije opcije za putovanje po gradovima. Iako je početna distribucija ograničena na revolucionarni S04 Nanocar i odabrane e-motocikle, planovi su u toku da se dostavi širi spektar mikro-mobilnih opcija za kupce u budućnosti – zadovoljavajući potrebe svih oblika i veličina, bilo da su lične ili poslovne.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group