„Oklopna stakla“ Cybertruck modela popucala tokom uobičajene oluje sa gradom

Ko može zaboraviti taj neplanirani trenutak iz 2019. godine kada je zaposleni u Tesli bacio metalnu kuglu na futuristički Cybertruck tokom njegovog javnog predstavljanja, razbijajući tako prozor od tzv. "oklopnog stakla" u spektakularno javnoj situaciji?

Sada, objava razočaranog Redditora pokazuje da je staklo Cybertruck modela i dalje ranjivo — u ovom slučaju, na uobičajenu oluju sa gradom u Teksasu.

"Vetrobran CT-a [Cybertruck] nije izdržao iznenadnu oluju sa gradom u Ostinu, ostatak vozila izgleda u redu," piše Redditor xanderhud u r/cybertruck. "Nijedan od drugih automobila parkiranih pored nije imao oštećenja na šoferšajbni, ali su imali mnogo udubljenja na karoseriji. Prilično razočaravajuće, obavestiću vas koliko će koštati popravka."

Fotografije u objavi na Redditu prikazuju Cybertruck parkiran na asfaltnom parkingu sa malim kuglicama ledenog grada oko vozila na zemlji. Druga fotografija prikazuje vetrobran sa belom zakrivljenom ogrebotinom na staklu, pretpostavlja se od udarca grada.

Redditor je kasnije u još jednom komentaru rekao da mu je ponuđena cena popravke od zapanjujućih 2.326,75 dolara.

"Pitam se da li ga ravni oblik i mali ugao čine lakšim za lomljenje," razmišljao je drugi Redditor.

CT windshield did not withstand a freak sudden hailstorm in Austin, rest of vehicle seems fine. None of the other cars parked next to it had windshield damage but they had lots of dings in their body. Pretty disappointing, will let y’all know how much it costs to fix
byu/xanderhud incybertruck

Tesla brend Elona Maska je na misiji za iskupljenje svog Cybertruck modela još od čuvene demonstracije uživo 2019. godine. Slavna kompanija na svojoj web stranici tvrdi da je Cybertruck otporan, navodeći da „oklopno staklo može izdržati udarac bejzbol lopte pri brzini od 70 milja na sat ili grad 4. klase."

Krajem prošle godine, kompanija je ponovila isti eksperiment sa loptom i prozor se nije razbio, iako se činilo da je korišćena obična bejzbol lopta.

Mask je rekao da će Cybertruck nuditi opciju "režim zveri" u kojem će staklo zaista biti otporno na metke, što će povećati cenu već skupog vozila.

Međutim, vozilo je već kritikovano zbog nižeg dometa u odnosu na reklamirani i mnogih drugih pritužbi otkako je prvi put izašlo na javne puteve, teško je reći da li će skup dodatak rešiti te probleme.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group