O BRENDU

Prvi Land Rover, dizajniran 1948. godine, bio je više produkt ‘’zašto da ne’’ pristupa nego novih ideja njegovih proizvođača, braće Wilks.

 

Jeep se dokazao i postao popularan za vreme i nakon Drugog svetskog rata, što je dalo priliku Britancima da nadmaše Amerikance lansiranjem Land Rovera koji  se pokazao kao pouzdan višenamenski automobil koji bi mogao lako osporiti nadmoć Jeep-a.

 

Prvi Land Rover je prikazan na salonu automobila u Amsterdamu 30. aprila 1948, gde je bio jako zapažen. Izrađen na šasiji Jeep-a,  Land Rover-ove glavne prednosti  su bile njegova čvrstina, lagana konstrukcije i sposobnost da sa manje napora prelazi nepristupačan teren.

 

Land Rover je u međuvremenu postao glavno vozilo koje se koristi u ekspedicijama i stekao je ugled zbog svoje pouzdanosti u ekstremnim uslovima. U stvari, Land Rover je postao toliko popularan kao prevozno do mnogih udaljenih područja širom sveta da postoji tvrdnja da je to prvo vozilo koje je videlo 1/3 stanovništva Zemlje.

 

Nakon što je promenio nekoliko vlasnika, Land Rover postaje vlasništvo BMW-a, pod kojim je nekoliko novih modela pušteno u prodaju. Takođe obavljene su i neke manje i veće nadogradnje na starijim automobilima. Disco i Freelander su prva dva modela koji su objavljeni pod patronatom BMW-a, koji su izvršili  značajan uticaj na SUV i MPV tržištu.

 

Od 2000. Land Rover se sve češće nalazi na meti potrošača zbog manjeg kvaliteta i pouzdanosti. Zbog toga automobili prolaze kroz ozbiljan proces unapređenja kvaliteta. Međutim uprkos svom povratku, kompanija je ponovo promenila vlasnika i od ove godine je kao i Jaguar postala  deo indijske grupe Tata Motors.

 

LAND ROVER modeli u proizvodnji

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group