O BRENDU

Hyundai je Južno Korejski brend koji je pokrenut 60-ih godina XX v. i pripada Hyundai Kia Automotive Group-i. Osnovan je od strane Chung Ju Yung-a. Brend uspešno raste proteklih decenija i posluje na tržištima Amerike i Evrope.

 

Kopanija je 1968. godine potpisala sa Ford-om sporazum o deljenju tehnologije i prvi model koji je proizašao iz te saradnje bio je Cortina. Nakon ovog modela brzo je usledio novi, Pony – prvi model projektovan i izrađen u Koreji. Ipak njegovi nacrti nisu bili potpuno korejski jer je korišćena tehnologija japanskog Mitsubishi-ja.

 

Hyundai će preći američku granicu 1986. godine, izdavanjem modela Excel koji je postao hit zbog svoje niske cene i prodao u se u preko 100.000 primeraka u prvih sedam meseci.

 

Ovo je bio njihov poslednji model nakon koga su 1988. godine prešli na sopstvenu tehnologiju. Sonata je bio njihov prvi model srednje veličine. Uprkos  trudu koji je uložen da se izgradi jak brend Hyundai je doživeo neuspeh zbog lošeg kvaliteta i nepouzdanosti prilikom žalbe.

 

U periodu 90-ih godina Hyundai je bio u jako nezahvalnom položaju na američkom tržištu. Umesto povlačenja kompanija je odlučila da izvrši značajne investicije u novi dizajn i tehnologiju. Do dolaska novog milenijuma kompanija je postala jedan kvalitetan proizvođač automobila. Hyundai je relativno brzo ušao među prvih 10 automobilskih proizvođača na svetu.

 

Trenutno posluju u preko 193 zemlje i prodaju svoja vozila u preko 5.000 salona. Prodaji je pomogla i činjenica da je brend ušao među  100 najvrednijih na svetu. Komunikacija je jedan od najprepoznatljivijih karakteristika Hyundai-a, o čemu najbolje govori njihov logo – stilizovano H koje predstavlja dva muškarca koji se rukuju (kupac i prodavac).

HYUNDAI modeli u proizvodnji

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group