Mercedes počeo sa proizvodnjom S klase + video

Nakon investicije od oko 1 milijardu € u fabriku Sindelfingen, Daimler je danas počeo proizvodnju S klase, sedan verzije. Između 2011 i 2014 će oko €350 miliona biti investirano u "body shop" deo fabrike, €130 miliona u proizvodnju i €70 miliona u proizvodnu traku...

 

Nova S klasa

Nove tehnologije koje se koriste su bile neophodne da bi se napravila nova S klasa. Po prvi put će se masovno proizvoditi lagani aluminijumski krov, preko novo razvijenog prozvodnog procesa. Telo od čelika i aluminijumski krov će sada biti spojeni tek nakon farbanja. 

Među inovacijama je i "pick by projector" siste, koji olakšava zaposlenima nalaženje delova time što im signalizira gde se određeni deo nalazi, koji im je u tom trenutku potreban. Mercedes kaže i da je potrošnje energije potrebne za jedan automobil smanjena za čak 20%. 

Nova S klasa će imati tri verzije, jednu sa kraćim međuosovinskim rastojanjem, jednu sa dužim i kupe verziju koja će se ekskluzivno praviti samo u ovoj fabrici Sindelfingen. 

"Svi ovde u Sindelfingenu smo ponosni što se S klasa pravi samo u našoj fabrici.. Imamo godine iskustva u pravljenju vrhunskih luksuznih automobila i svakoga dana dajemo sve od sebe da bi korisnici širom sveta bili zadovoljni", rekao je Dr. Will Reiss, direktor Mercedesove fabrike Sindefingen. 

Sa S 400 Hibridom, S 500, S 350 BuleTEC, S 300 BlueTec Hibrid, nova S klasa je dostupna u dve hibridne verzije, jednoj benzinskoj i jednoj dizel. Nova S klasa je dostupna za poručivanje od sredine maja i očekuje se u salonima od 20og jula 2013.

O.R.


 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group