Od legendardnog LM002 do Urus superterenca

Više slika

Više slika

Dok se sa velikim nestrpljenjem očekuje debi novog modela Urus, novog superterenca, odnosno Super Sport Utility Vehicle (SSUV) vozila, 4. decembra, Automobili Lamborghini se osvrće na odavanje pošte legendardnom LM002 automobilu...

U početku nastao je LM002. Rođen krajem sedamdesetih godina, kao projekat dizajniran radi daljeg razvoja terenskih automobila visokih performansi radi upotrebe u vojnim svrhama, model nazvan Cheetah, redizajniran je 1981. godine i postao inovativni LM001 koncept. Pet godina kasnije, ovaj automobil konačno stiže u proizvodnju sa imenom LM002 i predstavljen je premijerno na sajmu automobila Bruxelles Motor Show u Briselu.

Lansiranje ovog izvanrednog terenca, sa moćnim dizajnom, koji je pandan modelima performansi kakvi se i očekuju od italijanskog brenda super sportskih automobila, izaziva veliko interesovanje javnosti, jer pre svega, pomera granice standarda autoindustrije u konstantnom razvoju.

LM002 je bio opremljen moćnim V12 motorom, razvijenim od strane Countach Quattrovalvole sektora, sa aluminijumskom karoserijom, staklenim vlaknima i specijalno dizajniranim Scorpion gumama kompanije Pirelli. Enterijer luksuznog vozila, sastoji se od kvalitetnih postava i kreiran je kako bi omogućio klijentima dodavanje konačnih detalja. Totalnih 300 jedinica proizvedeno je od 1986. do 1992. godine.

Upravo iz ovog razloga moguće je povući direktnu liniju između ova dva vozila i dok Urus predstavlja rađanje novog segmenta SSUV, koji nudi izuzetnu snagu, vozačku dinamiku i performanse, zajednička i nepogrešiva dizajnerska elegancija i izvanredni enterijeri donose očiglednu vezu i nastavljaju pravac koij je LM001 uspostavio.

Prevazilazeći sva ograničenja koja poseduju terenska vozila, LM002 predstavljao je pravi tržišni uspeh, a to će definitivno danas predstavljati i Urus.

 

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group