Nissan predstavlja novo X-Trail e-4ORCE vozilo za planinske službe spasavanja u Evropi

Više slika

Više slika

U pokušaju da redefiniše planinske spasilačke operacije na evropskim skijalištima, kompanija Nissan predstavila je X-Trail Mountain Rescue vozilo, opremljeno specijalnom e-4ORCE tehnologijom pogona na obe osovine, zajedno sa brojnom opremom posebno odabranom kako bi na najbolji način obavljao svoje zadatke...

X-Trail Mountain Rescue model ističe se najviše svojim gusenicama za sneg, koje menjaju konvencionalne točkove i specijalno su dizajnirane kako bi pružile maksimalno prijanjanje na snežnim padinama. Pored toga, ovo vozilo stiže sa enterijerom posebno prilagođenim operacijama spasavanja, sa zadnjim sedištima uklonjenim radi uključivanja nosila i sedišta za jednog medicinskog profesionalca. Ovakav dizajn dozvoljava brz i bezbedan transport povređenih skijaša do medicinskih ustanova u okolini.

Spolja, vozilo je opremljeno specijalnim krovnim gepekom namenjenim za nošenje evakuacione opreme i lopata za sneg, odnsono svega što je potrebno u spasilačkim scenarijima. Pored toga, ovaj model poseduje sirenu, rotaciona svetla, moćne reflektore na krovu i haubi, šire rubove i ojačan prednji branik sa čekrkom i ojačanim kukama za vuču. Ojačanja donjeg dela šasije, specijalni široki pragovi velikih gazišta i visina ovog snežnog automobila dodatno olakšavaju njegovo kretanje i pristup komplikovanim terenima.

Srce ovog specijanog vozila japanskog proizvođača predstavlja elektrifikovani e-4ORCE sistem pogona na svim stranama, sa duplom postavkom električnih motora, koji nudi izuzetno upravljanje obrtajima i vučom, dostižući promene u površinskoj vuči za samo  1/10.000ih delova sekunde, što je gotovo hiljadu puta brže od tradicionalnih sistema. Ovaj sistem vuče takođe poseduje podešavanje distribucije snage na svakoj strani pojedinačno, što obezbeđuje bezbednije putovanje u različitim uslovima, od urbanih mokrih puteva do snežnih planinskih staza.

U tandemu sa tehnološkim unapređenjima, Nissan je lansirao i Ride Responsibly kampanju u okviru pet evropskih skijališta. Ova kampanja promoviše bezbedno skijanje padinama upotrebom digitalnih znakova koji se koriste kako bi skijaši usporili na ključnim tačkama, tim putem ciljajući ka smanjenju rizika od sudara. Kao deo ove inicijatevie, X-Trail Mountain Rescue model biće izložen u staklenoj kutiji u popularnom italijanskom ski centru Červinija.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group