Novi Alfa Romeo Giulia modeli dobiće šasije američkih čudovišta

Uprkos svim svojim manama, gotovo svi Alfa Romeo modeli tokom godina uspeli su da uhvate magiju slavnog italijanskog brenda, kako po pitanju stila, tako i vozačke dinamike...

Bilo kako bilo, zamena za popularni Alfa Romeo Giulia model pretrpeće nekoliko promena i slobodno možemo reći da ljubitelji nekada rasne italijanske šasije, koja će ubuduće biti kreirana na istoj platformi kao i Dodge Charger definitivno neće biti previše fascinirani, niti im ovakva taktika, makar na prvi pogled, može uliti poverenje.

Međutim, Alfa tvrdi da nema razloga za paniku, jer će se šasija nove generacije ovih modela zasnivati na platformi Stellantis konglomerata, poznatoj kao SLTA SLTA Large Modular Platform, poznatoj po tome što pruža obilje fleksibilnosti. Ovo znači da će baza točkova, celokupna dužina, visina i širina automobila baziranih na njoj u potpunosti varirati, uz mogućnost ugrađivanja različitih sistema vešanja, takođe.

Ovo je po tvrdnjama grupacije krucijalna stavka, jer sa 5,25 metara u dužini, Dodge Charger Daytona EV model predstavlja dužu mašinu od surove BMW X7 SUV jedinice. Varijabilnost u dimenzijama ove platforme ima potpunog smisla u današnje vreme, dok će ova potpuno električna arhitektura spremna da postane osnova za najmanje osam novih vozila u ponudi više brendova, uključujući Jeep i Maserati.

Iako će novo izdanje Giulia modela biti dostupno u čistoj baterijsko-električnoj formi, kupcima koji su izrazito protiv ove moderne zablude biće omogućena i verzija italijanskog sedana sa atmosferskim motorom, baš kao što je to slučaj i sa Charger linijom. Za sada nije poznato koje će sve tačno agregate nova generacija Gulia modela sa sobom doneti na tržište, ali je zvanično potvrđeno i to da su hibridne opcije takođe u opticaju.

Na kraju, tu je i dizajn, sa izvršnim direktorom kompanije Alfa Romeo, Filipeom Impartom, koji je potvrdio da njihova izdanja neće biti rebrendirane verzije američkih bodibildera. Govoreći za Motor1 Italy, Impartato je entuzijastično naglasio da je prezadovoljan sa svim stilskim rešenjima do kojih je njegovo dizajnersko odeljenje došlo. „Ono što smo dizajnirali je bomba. Nismo mogli da finiširamo stil automobila bez potpune zaljubljenosti u njega. Sada smo zaljubljeni do ušiju!“, izjavio je direktor za italijansku publikaciju. Sudeći prema ovom slavnom stručnjaku, dizajnerski elementi nove generacije u potpunosti su finiširani, ali će javnost morati da sačeka do 2026. godine kako bi ih videla.

Pre ove velike premijere, očekuje nas novi Stelvio model, koji će biti lansiran sledeće godine, dok se za period iza 2027. godine može očekivati proširenje ove platforme na još veće segmente SUV modela, pa možda čak i BMW 5 serije sedan automobila. Jedno je sigurno, Alfa Romeo ostaje pri tome da svojim kupcima ponudi više energetskih izvora u svojim budućim ponudama, kako bi svi bili srećni i zadovoljni svojim željenim opcijama.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group