Mercedes predstavlja ultra-prenosnu 'Wallbox' stanicu za električna vozila

Više slika

Više slika

Sposoban da pruži do 22 kW snage punjenja, i kontrolisan putem aplikacije, Mercedes Flexible Charging System Pro košta oko 900 dolara u Evropi...

Mercedes ima za cilj da pojednostavi proces punjenja za svoje vlasnike sa svojim novim Flexible Charging System Pro. Ovaj sistem, dizajniran kao "prenosivi wallbox", ima za cilj da se pobrine za gotovo sve nakon što vozač priključi kabl.

Fleksibilni sistem za punjenje u svojoj Pro verziji je kompatibilan sa većinom evropskih tipova utičnica i može pružiti do 22 kW snage punjenja, u zavisnosti od infrastrukture. Dok može biti montiran na zidu u garaži vlasnika Mercedes EV modela, takođe je prenosiv i može se čuvati u vozilu, omogućavajući jednostavnu upotrebu na javnim stanicama za punjenje širom kontinenta.

Kada korisnik priključi kabl, sistem autonomno upravlja procesom punjenja, automatski se prilagođavajući optimalnoj snazi. Bezbednosne funkcije uključuju detekciju struje i temperaturni senzor kako bi se obezbedilo blagostanje EV modela (ili PHEV) i njegovog vlasnika. Dodatno, Flexible Charging System Pro je i vodootporan i otporan na curenje kako bi se povećala pouzdanost.

Kabl može biti povezan na internet, što omogućava korisnicima da kontrolišu svoje iskustvo punjenja sa svojih pametnih telefona. Sve to funkcioniše putem Mercedes-Benz Charger aplikacije, pomoću koje vlasnik može unapred definisati svoje postavke punjenja za jednostavnu svakodnevnu upotrebu.

Putem aplikacije, korisnici takođe mogu postaviti svoje ciljeve u pogledu energije, prilagoditi troškove i instalirati nadogradnje. Aplikacija takođe prati vašu aktivnost, tako da možete pratiti potrošnju energije.

Pošto možete poneti kabl sa sobom, Mercedes je dizajnirao premium torbu za njegovo čuvanje. Ova torba drži sve komponente organizovane i uredne za lakšu upotrebu. Flexible Charging System Pro teži oko 5 kg, prema kompaniji. Sistem je dostupan u svim zemljama EU, kao i u Švajcarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, gde košta 903,28 dolara po trenutnom kursu razmene.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group