Kandidati za automobil 2014. godine

Izbor za prestižnu titulu, Evropski automobil godine 2014. (Car of the Year 2014), započeo je objavljivanjem liste nominovanih.

Među ovogodišnjim kandidatima su BMW Serije 4 Coupe, Citroen C4 Picasso, Mazda 3, Mercedes S klase, Opel Cascada, Peugeot 308, Range Rover Sport, Renault Captur, Suzuki SX4, Škoda Octavia, Toyota Auris, ali i Jaguar F-Type, Porsche Cayman, Maserati Ghibli, kao i električni modeli Renault Zoe, BMW i3 i Tesla S.

Pravo da konkurišu za najbolji automobil na evropskom tržištu imaju novi modeli koji su predstavljeni u poslednjih 12 meseci. 

Dodatni uslov koji svaki kandidat mora da ispuni je da se već nalazi u prodaji (ili će početi da se prodaje do kraja godine) u najmanje pet evropskih zemalja, kao i da njegova minimalna projektovana godišnja prodaja iznosi 5.000 jedinica.

Nosilaci titule Evropski automobil godine 2014. biće poznat 3. marta 2014, uoči otvaranja salona automobila u Ženevi. Titulu evropskog automobila godine trenutno drži Volkswagen Golf koji je takođe izabran i za svetski auto godine 2013. 

Izvor: caroftheyear.org

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group