Prvi električni Mercedes sedan stiže 2020. godine

Više slika

Više slika

Mercedes uveliko radi na novo velikom, luksuznom električnom sedanu, koji će biti lansiran za dve godine, sudeći prema direktoru kompanije zaduženom za kreiranje velikih automobila, Majklu Kelzu...

Za razliku od predstojećih električnih limuzina kompanija Audi i Jaguar, novo vozilo kompanije Mercedes biće posvećeni model EQ opsega, a ne drugačija varijanta S klase.

„Mi ćemo posedovati posebne linije električnih modela koje su u rangu sa S klasom, bez ikakve sumnje, ali ona neće biti S klasa“, izjavio je Kelz.

Novi EQ S će biti postavljen zajedno sa modelima koji su već predstavljeni u konceptualnoj formi, uključujući EQ A kompakt i EQ C SUV. Mercedes će takođe dodati i drugi električni sedan opsegu, a on će biti otprilike iste veličine kao i C klasa.

Kompanija Mercedes, već je razvila modularnu arhitekturu, nazvanu MEA, posebno za svoja električna vozila. Nemački proizvođač automobila uspeo je da zaštiti brojna imena prošle godine, a sva ona će se naći brendirana pod EV i EQ serijama, uključujući i EQ S. Direktor je takođe potvrdio da će novi EQ S biti luksuzni, električni automobil, odnosno, vrhunski primerak svoje linije.

Daleko efikasnije baterijsko pakovanje i inovativni električni pogonski sklopovi, značiće da predstojeći EQ modeli mogu biti okarakterisani kraćim prednjim/zadnjim delovima i izuzetno velikim međuosovinskim rastojanjem, kako je sam naglasio direktor u jednom injtervjuu datom nemačkim medijima.

Mercedes bi mogao da predstavi svoj novi EQ S koliko početkom 2020. godine, dok je Kelzu već predstavljen koncept sedan modela nultih emisija gasova. U najgorem slučaju, poslednja očekivana godina kada bismo mogli da vidimo EQ S na ulicama, jeste 2022., što je krajnji rok do kog Mercedes namerava da predstavi ukupno 20 elektrikovanih modela svog opsega.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group