Peugeot E-3008 osvojio Red Dot nagradu 2024. godine

Više slika

Više slika

Peugeot je ponovo nagrađen prestižnom Red Dot nagradom za izvanredan dizajn: novi Peugeot E-3008 impresionirao je međunarodni stručni žiri od 39 sudija u kategoriji "Dizajn proizvoda" svojom dinamičnom siluetom, modernizovanim prednjim delom i bogatom opremom...

Prethodnik modela Peugeot 3008 takođe je dobio Red Dot nagradu 2017. Godine, a ukupno, ovo je deveti put da je Peugeot dobio ovu prestižnu nagradu za dizajn.

Matijas Hosan, direktor dizajna u Peugeot brendu, izjavio je: "Veoma sam srećan što je novi dizajn Peugeot E-3008 prepoznat Red Dot nagradom za dizajn. Peugeot E-3008 kombinuje inovativnost i upornost Peugeot brenda i oličava sve naše vrednosti. Reinventiranje Peugeot 3008 značilo je modernizaciju njegove slike i usklađivanje dinamičnog dizajna i optimalne efikasnosti korišćenjem siluete fastback. Ova nagrada dokazuje da se kreativnost našeg tima isplatila."

Novi prednji deo, lebdeći zadnji spojler i visokokvalitetne, moderne karakteristike

Peugeot E-3008 ističe se zahvaljujući svom novom, modernom i efikasnom spoljašnjem dizajnu. Hromirani delovi zamenjeni su ofarbanim: Meteor Grey na prednjem i zadnjem braniku, Orbital Black na poklopcima retrovizora i donjem delu.

Za Peugeot E-3008 dizajniran je novi prednji deo koji uključuje potpuno redizajnirane farove i rešetku hladnjaka sa Peugeot amblemom u centru. Gradijent boja se besprekorno integriše u karoseriju. Kompaktni farovi sa novom Pixel LED tehnologijom (standard za GT) smešteni su u tankom, stilizovanom okviru i automatski prilagođavaju snop svetla uslovima na putu, obezbeđujući optimalnu vidljivost.

Mačkaste linije Peugeota E-3008 odražavaju izbalansirane dimenzije vozila, koje je jedno od najkompaktnijih u kategoriji svih električnih SUV vozila C segmenta, dok i dalje nudi dosta prostora za putnike i prtljag.

Najprodavaniji model iz ikoničnog brenda ističe se svojim dizajnom SUV fastback: tradicionalna linija hečbeka modernizovana je sa "lebdećim" spojlerom, koji pojačava siluetu karoserije i optimizuje aerodinamiku. Veliki zadnji deo novog Peugeota E-3008 karakteriše dinamičan dizajn, koji je naglašen trokrakim svetlosnim potpisom. Novi Peugeot E-3008 dostupan je u novoj boji Obsession Blue sa suptilnim reflektujućim kvalitetom, kao i u Ingaro Blue, Okenite White, Perla Nera Black, Artense Silver i Titanium Grey.

Novi Peugeot E-3008 je prvi model brenda koji je opremljen novim Peugeot Panorama i-Cockpit®. Lebdeći zakrivljeni panoramski HD ekran od 21 inča stvara uzbudljiv i sofisticiran vizuelni efekat i integriše digitalni instrument klaster i veliki centralni ekran osetljiv na dodir. LED ambijentalno osvetljenje može se prilagoditi koristeći osam različitih boja i reflektuje se elegantnim dekorativnim elementom od pravog aluminijuma koji se proteže preko table i vrata.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group