Nissan predstavio tizer za novi Qashqai

Više slika

Više slika

Nissan je objavio prvi službeni tizer za nadolazeći Qashqai, otkrivajući neke od spoljašnjih i unutrašnjih ažuriranja…

Osveženi kompaktni SUV će premijerno biti prikazan 17. aprila u Evropi, dok se očekuje da će ostala tržišta uslediti u narednim mesecima.

Treća generacija Nissan Qashqai modela predstavljena je 2021. godine, i tri godine kasnije, spremna je za ažuriranje sredinom životnog ciklusa. Video tizer ne pominje Qashqai po imenu, ali jasno pokazuje prepoznatljivu siluetu kompaktnog SUV modela.

Kako je i očekivano, prednji deo je osvežen širom rešetkom okruženom novim setom LED farova. I dalje su isprekidani delovima u boji karoserije, ali imaju malo drugačiji oblik i svežu grafiku. Prednji branik je takođe prepravljen sa većim trouglastim ulazima koji stvaraju jači 3D efekat.

Ostale revizije uključuju nove opcije točkova i osveženu zaštitu oko točkova. Zadnji deo je jedva vidljiv u tizeru, ali očekujemo da će uglavnom ostati nepromenjen.

Iako su snimci enterijera prilično tamni, i dalje možemo videti postojeći digitalni kokpit i volan. Aktuelni model ima digitalnu instrument tablu od 12,3 inča, informativno-zabavni displej od 9 inča i head-up displej od 10,8 inča, koji bi mogli dobiti ažuriranu grafiku. Međutim, tapacirung na instrument tabli izgleda da je nov. Možemo sa sigurnošću pretpostaviti da će oprema biti dodatno poboljšana u pogledu udobnosti i sigurnosnih funkcija.

Ne očekujemo značajne promene u liniji pogonskih jedinica, s obzirom na to da Nissan Qashqai već nudi izbor blagih hibridnih i potpuno hibridnih sistema. Osnovni turbo punjeni 1,3-litarski blagi hibridni motor ima 138 ks (103 kW / 140 PS), dok vodeći e-Power 1,5-litarski hibrid raspolaže sa 187 ks (139 kW / 190 PS) sa elektromotorom koji pokreće točkove. Nissan je potvrdio da će nakon 2025. godine uslediti potpuno električna verzija Qashqai modela, iako će se ona bazirati na drugačijoj arhitekturi posvećenoj električnim vozilima.

Sve o 2025 Nissan Qashqai modelu saznaćemo 17. aprila. Do tada, pogledajte tizer video ispod.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group