McLaren Artura Spider: Novo poglavlje hibridnih superautomobila

Više slika

Više slika

McLaren predstavlja Artura Spider, prvi kabriolet kompanije sa hibridnim pogonskim sklopom, obeležavajući novi korak u evoluciji superautomobila...

Artura Spider kombinuje inovativne tehnologije i vrhunske performanse sa uživanjem u vožnji kabrioleta, istovremeno unapređujući Artura coupe identičnim poboljšanjima.

Osnovne karakteristike novog Artura Spider modela uključuju lakšu konstrukciju sa težinom od samo 1,560kg, što ga čini najlakšim u klasi. Zahvaljujući kombinaciji 700PS iz hibridnog pogonskog sklopa, Artura Spider nudi izuzetan odnos snage i težine, čime se postižu vrhunske performanse i agilnost.

Arhitektura vozila, McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA), pruža čvrstu osnovu bez gubitka rigidnosti prilikom uklanjanja fiksnog krova. Razlika u težini između Spidera i coupea od 62kg uglavnom dolazi od mehanizma za električno sklopivi tvrdi krov (RHT), koji se otvara za samo 11 sekundi.

Pogonski sklop je prekalibrisan za modelnu godinu 2025, sa dodatnih 20PS za benzinski V6 motor, povećavajući ukupnu snagu na 700PS. Unapređenja su usmerena na poboljšanje performansi u višem rasponu obrtaja, a rekalibracija motora biće dostupna i postojećim vlasnicima Artura modela.

Artura Spider koristi 3,0-litarski M630 V6 motor sa suvim karterom, koji sada postiže više od 200PS po litru. Motor je dizajniran za kompaktnost i efikasnost, sa težinom od samo 160kg. Povezan je sa izuzetno kompaktnim E-motorom unutar kućišta menjača, proizvodeći 95PS i 225Nm.

Baterija E-motora sastoji se od pet litijum-jonskih modula, nudeći upotrebljivi kapacitet energije od 7,4kWh i EV domet od 33km. Hlađenje baterije omogućava optimalnu performansu i efikasnost.

Unapređenja uključuju i novi osmobrzinski menjač sa bržim promenama brzina, elektronski kontrolisani diferencijal (E-dif) za poboljšanu stabilnost i agilnost, kao i dinamičke režime vožnje koji optimizuju upravljanje i performanse vozila.

Dizajn Artura Spidera zadržava prepoznatljiv McLaren izgled, dok inovacije poput novog aerotermalnog sistema hlađenja i unapređenog sistema RHT doprinose njegovim jedinstvenim karakteristikama. Kabina kombinuje luksuz i funkcionalnost, sa opcijama za prilagođavanje prema željama vozača.

Cena za Artura Spider počinje od £221,500 u Ujedinjenom Kraljevstvu, sa različitim specifikacijama enterijera i ekstenzivnom paletom boja. Svaki Artura model dolazi sa petogodišnjom garancijom bez ograničenja kilometraže, šestogodišnjom garancijom na bateriju, desetogodišnjom garancijom protiv proboja karoserije, trogodišnjim servisnim planom i petogodišnjim paketom pomoći na putu.

McLaren Artura Spider predstavlja kombinaciju inovacija, luksuza i performansi, postavljajući nove standarde u svetu hibridnih superautomobila i nudeći vozačima jedinstveno iskustvo vožnje otvorenog krova.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group