Novi Lancia Ypsilon dobija hibridni pogonski sklop sa 100 KS

Više slika

Više slika

Ypsilon Hybrid košta nekoliko hiljada manje od EV i sada je dostupan za porudžbinu...

Linija modela Lancia Ypsilon se širi jer je kompanija predstavila novu hibridnu varijantu, koja će se prodavati uz EV koji je predstavljen ranije ove godine. Proizvođač automobila nije ulazio u mnoge specifikacije, ali je rekao da model ima 1,2-litarski trocilindrični motor, šestostepeni e-DCT automatski menjač i 48V blagi hibridni sistem. Ovaj sklop omogućava automobilu da proizvede relativno skromnih 99 KS (74 kW / 100 PS).

S obzirom na taj skroman broj, nije iznenađujuće saznati da hibrid ubrzava od 0-100 km/h za opuštenih 9,3 sekunde. Model će na kraju dostići maksimalnu brzinu od 190 km/h, ali je ovaj premijum B-segment hečbek fokusiran na efikasnost umesto na brzinu.

Govoreći o tome, model ima ocenu potrošnje goriva od 4,6L/100km. Lancia je dalje navela da se hečbek može voziti na kratke distance isključivo na električni pogon jer postoje funkcije e-Creeping i e-Queuing. Kompanija tvrdi da pogonski sklop pruža najbolje od oba sveta jer nudi svestranost kao i „poštovanje prema okolini“.

Kao i EV, hibrid se lansira u izdanju Edizione Limitata Cassina. Kao rezultat toga, model ima poznatu plavu spoljašnjost sa LED svetlosnim jedinicama i 17-inčnim dijamantski sečenim aluminijumskim točkovima. Iako kompanija nije spomenula promene u stilu, hibrid ima dodatne ulaze kao i vidljivi izduv.

Enterijer izgleda da je ostao netaknut i vozači će naći grejana prednja sedišta sa plavom baršunastom presvlakom. Društvo im pravi 10,25-inčna digitalna instrument tabla i odgovarajući 10,25-inčni S.A.L.A. infotejnment sistem. Model takođe ima sistem poluautonomne vožnje nivoa 2 kao i adaptivni tempomat, autonomno kočenje u nuždi i sistem za nadzor mrtvog ugla.

Cena u Italiji počinje od 28.000 €, što je znatno manje od 40.000 € koliko Lancia traži za EV Cassina ediciju. Hibridna opcija je sada dostupna za porudžbinu, ali neće biti dostupna dugo jer će Lancia preći na isključivo električne modele 2028. godine. Kao deo tog napora, svi novi modeli koji se lansiraju od 2026. godine će biti isključivo električni.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group