Lamborghini registrovao ime Temerario i svi postavljaju jedno pitanje

Da li se Lamborghini sprema da predstavi naslednika kultnog Huracan modela?

Nije tajna da Lamborghini razvija naslednika za Huracan, s obzirom na to da su prototipovi viđeni kako se testiraju u mnogim prilikama. Međutim, ime ovog novog modela ostalo je čvrsto čuvana tajna, ali novo podnošenje zahteva za zaštitni znak konačno nam otkriva kako bi se on mogao zvati.

Nedavno je otkriveno da je italijanski proizvođač superautomobila podneo zahtev za registraciju imena ‘Temerario’ u Evropskoj kancelariji za intelektualno vlasništvo (EUIPO). Kako je primetio Carbuzz koji ga je otkrio, ovaj zahtev za zaštitni znak uključuje i grafički prikaz imena, pokazujući Temerario u poznatom Lamborghini tekstu sa rogovima bika na uglovima slova ‘T’ i ‘O’.

Lamborghini voli da imenuje svoja vozila po španskim borbenim bikovima, uključujući Revuelto koji je nazvan po biku koji se borio u Barseloni 1880. godine. Ipak, čini nam se da ne postoji legendarni borbeni bik po imenu Temerario (bar koliko smo mogli da pronađemo), ali reč se prevodi kao neustrašiv/hrabar na engleskom. Takva reč je definitivno prikladan način da se opiše novi Lamborghini model, čak i ako to prekida tradiciju.

Bez obzira kako se novi model zove, već znamo mnoge važne detalje o njemu. U vestima koje će razočarati neke entuzijaste, omiljeni 5,2-litarski atmosferski V10 Huracan modela biće zamenjen sa V8 motorom sa dva turbo punjača. Ovaj motor razvijen je interno, umesto da je preuzet iz postojećeg proizvoda VW grupe, i biće uparen sa dva ili tri aksijalna elektromotora slična onima u Revueltu.

Kao i Huracan i Gallardo, novi model će biti sa pogonom na sva četiri točka. Takođe je moguće da će biti lansiran sa inovativnim sistemom koji je Lamborghini razvio za podešavanje ugla točkova i nagiba automobila u pokretu.

Stil Temeraria takođe će biti znatno drugačiji od Huracana i inspirisan Revueltom. Uključivaće izloženi prostor motora, posebno dizajnirani difuzor koji stavlja zadnje gume na potpuni prikaz, i doći će sa heksagonalnim dnevnim svetlima spreda.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group