Revolucija u gradskoj vožnji: Toyota Yaris predstavlja svoje osvežene modele

Više slika

Više slika

Toyota Yaris, popularni gradski automobil, doživeo je značajna unapređenja u svojoj najnovijoj verziji, prilagođavajući se sve većoj potražnji za hibridnim vozilima…

U svojoj najnovijoj iteraciji, Yaris dolazi isključivo sa hibridnim pogonom, naglašavajući posvećenost Toyota brenda ekološkoj održivosti i inovacijama u auto-industriji.

Predstavljene su tri verzije ovog modela: ulazni Ascent Sport, srednji SX i vrhunski ZR. Svaku od ovih verzija karakteriše poboljšana Toyota Safety Sense tehnologija za pomoć vozaču, najnoviji multimedijalni sistemi, dodatna tehnološka unapređenja i sitne promene u dizajnu.

Naglasak na hibridnoj tehnologiji nije iznenađenje. Hibridni automobili čine 40,7% prodaje brenda Toyota u tekućoj godini, pokazujući rastući trend interesovanja kupaca za ekološki prihvatljivije opcije. Yaris hibrid kombinuje 1,5-litarski trocilindrični benzinac sa električnim motorom i litijum-jonskom baterijom, pružajući ukupnu snagu od 85kW. Pritom, postiže izuzetno nisku potrošnju goriva od samo 3,3l/100km i proizvodi samo 76 grama CO2 po kilometru, čime postavlja nove standarde u svojoj kategoriji.

Bezbednost je takođe ključni aspekt ovog unapređenja. Najnoviji sistem Toyota Safety Sense uključuje tehnologije kao što su automatsko kočenje u nuždi, prepoznavanje pešaka, biciklista, motociklista i vozila koja dolaze iz suprotnog smera, kao i naprednu podršku za izbegavanje sudara na raskrsnicama i asistenciju pri upravljanju u nuždi, što dodatno povećava sigurnost vozača i putnika.

Unutrašnjost Yarisa donosi nove tehnološke dodatke, uključujući moderni multimedijalni sistem sa 8-inčnim ekranom osetljivim na dodir, bežični Apple CarPlay i Android Auto, kao i cloud-based navigaciju, što putovanje čini ugodnijim i praktičnijim. Dodatno, modeli SX i ZR nude napredniju 7-inčni digitalnu instrument tablu sa mogućnošću izbora između devet različitih prikaza informacija.

Dizajn je osvežen minimalnim promenama, uključujući novi prednji gril i ažurirane šeme boja za eksterijer i enterijer, čime Yaris zadržava svoj prepoznatljivi i stilizovani izgled. Ponuda boja sada uključuje osam različitih nijansi, sa opcijom dvobojnog dizajna za model ZR, dodajući vozilu dinamičan i moderan izgled.

Toyota Yaris dolazi sa Toyota Warranty Advantage garancijom, koja obuhvata petogodišnji period bez ograničenja kilometraže, sa fiksnom cenom servisiranja za prvih pet godina ili 75.000 pređenih kilometara, što dodatno pojačava njegovu vrednost za kupce.

Unapređeni Toyota Yaris hibrid predstavlja značajan korak napred u evoluciji gradskih automobila, kombinujući ekološku održivost, napredne tehnologije i visok nivo bezbednosti, čime se postavlja kao idealno rešenje za sve koji traže efikasan, pouzdan i moderno dizajniran automobil. Uz svoj hibridni pogonski sklop, Yaris ne samo da nudi niske operativne troškove zahvaljujući impresivnoj efikasnosti potrošnje goriva, već i znatno smanjuje ekološki otisak, pružajući odgovor na rastuće ekološke izazove sa kojima se suočava današnje društvo.

Pored ekonomičnosti i ekoloških benefita, Yaris ne zaostaje ni u pogledu performansi. Zahvaljujući pažljivo usklađenoj kombinaciji benzinskog motora i električnog generatora, ovaj hibridni sistem nudi dovoljno snage za gradske uslove vožnje, dok kontinualno varijabilni transmis (CVT) obezbeđuje glatko i odzivno ubrzanje. Performanse su usklađene s potrebama modernog vozača, nudeći zadovoljavajuću brzinu i agilnost, bez žrtvovanja efikasnosti ili udobnosti.

Unutrašnjost Yarisa je dizajnirana s posebnim fokusom na udobnost i funkcionalnost, nudeći dovoljno prostora za sve putnike i njihove potrebe. Uz pametno raspoređene skladišne prostore i udobna sedišta, duga putovanja postaju prijatnija, dok napredni infotainment sistem omogućava laku povezivost i zabavu tokom vožnje. Toyota je posvetila posebnu pažnju detaljima u dizajnu enterijera, koristeći kvalitetne materijale koji dodatno poboljšavaju celokupni doživljaj vožnje.

Bezbednost je primarna briga brenda Toyota, što se odražava u bogatom paketu bezbednosnih karakteristika Yaris modela. Opremljen najsavremenijim tehnologijama asistencije, Yaris postavlja nove standarde u svojoj klasi. Od sistema za automatsko kočenje u nuždi do asistencije za održavanje trake, Toyota Safety Sense sistem pomaže u prevenciji potencijalnih opasnosti na putu, čineći svaku vožnju sigurnijom.

Konačno, Toyota Yaris predstavlja auto koji nije samo praktičan izbor za svakodnevnu vožnju, već i vozilo koje odražava veću svest vozača o važnosti ekološke održivosti. Uz svoj atraktivan dizajn, napredne tehnologije, izuzetnu efikasnost i pouzdanost, Yaris je primamljiv izbor za sve generacije vozača, od mladih profesionalaca do porodica koje traže ekonomičan, ali i dinamičan automobil za gradsku vožnju. Toyota kontinuirano radi na unapređenju svojih modela, a novi Yaris je jasan dokaz te posvećenosti, nudeći vozačima širom sveta auto koji je spreman da zadovolji različite potrebe i preferencije, uz istovremeno očuvanje planete za buduće generacije.

Detaljni Pregled Modela Toyota Yaris

Yaris Ascent Sport

Ulazni model u ponudi, Ascent Sport, postavlja visoke standarde sa svojim bogatim paketom opreme. Model pokreće efikasan 1.5-litarski trocilindrični hibridni pogonski sklop sa ukupnom snagom od 85kW, dok je potrošnja goriva impresivno niska. Opremljen je halogenim farovima, LED dnevnim svetlima i 15-inčnim čeličnim točkovima, a spoljni retrovizori su električno podesivi i sklopivi. Unutrašnjost vozila karakterišu novodizajnirane navlake za automobilska sedišta, ručno podešavanje vozačevog i suvozačevog sedišta, kao i multifunkcionalni volan. Sigurnost je na visokom nivou zahvaljujući Toyota Safety Sense 2 paketu, koji uključuje sistem za automatsko kočenje u nuždi, aktivni tempomat, asistenciju pri zadržavanju vozila u traci i mnoge druge funkcije. Model takođe dolazi sa automatskom klimom, pametnim ulaskom i pokretanjem vozila, dva USB-C priključka, kao i naprednim multimedijalnim sistemom sa 8-inčnim ekranom osetljivim na dodir.

Yaris SX

SX model nadograđuje ponudu Ascent Sport verzije sa LED farovima i zadnjim svetlima, 15-inčnim alu-felnama i zatamnjenim staklima na zadnjem delu vozila za dodatnu privatnost. Unutrašnjost je obogaćena mekšim materijalima na kontrolnoj tabli, kožom obloženim volanom i ručicom menjača, kao i sofisticiranijim sedištima. Digitalna instrument tabla od 7 inča pruža detaljniji prikaz informacija vozaču, a bezbednost je dodatno poboljšana sistemom za pomoć pri parkiranju sa senzorima napred i pozadi. Infotainment sistem uključuje ugrađenu i cloud-based satelitsku navigaciju, pružajući besprekidan pristup navigacijskim podacima.

Yaris ZR

Vrhunski model ZR ističe se 16-inčnim alu-felnama, zadnjim spojlerom, tamno hromiranim prednjim grilom i crnim poklopcima spoljnih ogledala. Unutrašnjost je dodatno unapređena sportskim prednjim sedištima obloženim premijum tkaninom, centralnom konzolom sa osvetljenjem i ukrasima u crnom piano laku. Sigurnosni paket uključuje monitor mrtvog ugla sa asistencijom pri izlasku i upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi. Dodatna udobnost dolazi sa head-up displejem i Nanoe-X tehnologijom za čišćenje vazduha, što Yaris ZR čini vrhunskim izborom za one koji traže maksimalan komfor i sigurnost.

Unapređeni Toyota Yaris ne samo da postavlja nove standarde u klasi malih gradskih vozila već svojim korisnicima nudi raznovrsnost kroz tri detaljno razrađena modela, zadovoljavajući različite potrebe i preference vozača. Svi modeli kombinuju napredne tehnologije, ekonomičnost i ekološku održivost, čineći Yaris jednim od najpoželjnijih vozila na tržištu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group