2024 Mercedes-AMG GT stiže ovog proleća sa V8 snagom i cenom od 134.900 dolara

Više slika

Više slika

Druga generacija AMG GT će uskoro stići u salone sa twin-turbo V8 motorom koji razvija do 577 KS...

Mercedes-AMG GT za 2024. godinu stiže u salone ovog proleća, a kompanija je najavila da će redizajnirani sportski automobil imati početnu cenu od 134.900 dolara. To predstavlja povećanje od oko 16.000 dolara u poređenju sa njegovim prethodnikom, koji je poslednji put bio u prodaji za modelnu godinu 2021.

Ovaj novitet košta 6.400 dolara manje od njegovog SL ekvivalenta, a model druge generacije sledi korake svog prethodnika i usvaja evolutivni dizajn koji je odmah prepoznatljiv. Posebno, tu je široka rešetka koja je okružena "digital light farovima" i uglastim vazdušnim zavesama. Dopunjeni su aktivnim zadnjim spojlerom, uvučenim kvakama na vratima i mišićavom karoserijom.

Širok spektar opcija će biti dostupan, uključujući točkove od 20 i 21 inča, kao i AMG Night paket, koji dodaje tamne akcente i crne oznake. Kupci takođe mogu izabrati AMG Carbon Fiber paket, koji vidi primenu laganih materijala na prednjem spliteru, bočnim pragovima, poklopcima retrovizora i zadnjem difuzoru. Kompanija će takođe ponuditi AMG Aerodynamics paket, koji dodaje prednje vazdušne usmerivače, fiksni zadnji spojler i agresivniji difuzor.

Sportski eksterijer ustupa mesto elegantnoj kabini koja ima 12,3-inčni digitalni instrument klaster i 11,9‑inčni infotejnment sistem. Pored ekrana, automobil je opremljen sportskim sedištima i grejanim sportskim volanom od kože. Drugi naglasci uključuju bežični punjač za pametne telefone, head-up displej i Burmester audio sistem.

Opcije uključuju AMG Performance sedišta, raspored sedenja 2+2 i Energizing paket koji pomaže u stvaranju stimulativnog ili opuštajućeg unutrašnjeg okruženja. Kupci će takođe naći niz opcija presvlaka uključujući Manufaktur Nappa kožu sa dijamantskim prošivanjem.

Snagu ovom modelu pruža twin-turbo 4,0-litarski V8 motor koji razvija 469 KS (350 kW / 476 PS) i 699 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa devetostepenim automatskim menjačem i potpuno varijabilnim AMG Performance sistemom pogona na sve točkove. Ovaj sklop omogućava automobilu da ubrza od 0-96 km/h za 3,8 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 295 km/h.

Pored moćnog V8, AMG GT 55 ima sistem upravljanja zadnjom osovinom i aktivni sistem suspenzije sa kontrolom vožnje i aktivnom stabilizacijom nagiba. Model takođe dolazi opremljen AMG Dynamic Plus paketom, koji uključuje aktivne motorne nosače, elektronski kontrolisani ograničeni klizni diferencijal i selektor režima vožnje.

Kupci koji traže više performansi mogu nadograditi na AMG GT 63, čija cena počinje od 175.900 dolara. To je značajan skok, ali model ima unapređeni V8 koji proizvodi 577 KS (430 kW / 585 PS) i 799 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući dodatnoj snazi, do 96 km/h dolazi za 3,1 sekundu, dok maksimalna brzina raste na 315 km/h.

Napomena: Cena ne uključuje troškove dostave od 1.150 dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group