Da li Ford planira proizvodnju novog hibridnog SUV u Španiji?

Proizvođač automobila trenutno u svojoj španskoj fabrici proizvodi SUV Kuga, ali je u prošlosti proizvodio i Mondeo...

Ford bi mogao početi sa proizvodnjom novog SUV modela u svom pogonu u Valensiji, u Španiji, i iako su detalji o ovom modelu ograničeni, to bi zapravo mogao biti novitet koji će dobiti hibridni pogonski sklop.

Ova lokacija trenutno upravlja proizvodnjom SUV Kuga i zapošljava 4.800 ljudi. Bila je odgovorna za proizvodnju modela Mondeo, S-Max i Galaxy, ali su sva tri ukinuta. U nedavnom saopštenju za medije, Ford je potvrdio svoje interesovanje za konstrukciju novog modela u Španiji, ali su čelnici brenda izjavili da ta odluka još uvek nije formalno doneta.

"Pažljivo pratimo evoluciju evropskih tržišta za mogućnosti unapređenja naše trenutne ponude proizvoda. S obzirom na promene koje vidimo u industriji, verujemo da postoji prilika da se doda potpuno novi hibridni SUV u evropski ciklus planiranja, koji bi se proizvodio u Valensiji."

Iako konačna odluka još uvek treba da bude doneta, španski premijer Pedro Sančez pohvalio je potez na X platformi. "Odlične vesti za Valensiju, Španiju i radnike @FordSpain", napisao je. "Odluka kompanije da proizvodi električna vozila garantuje održivost fabrike Almussafes za naredne godine."

Opšti radnički sindikat (UGT) koji predstavlja radnike u fabrici takođe je pozitivno reagovao na vesti, rekavši španskoj publikaciji Cinco Dias da će "Almussafes imati novo vozilo i održati dovoljan obim posla." Francisko Segura iz valensijske grupe za automobilizam i mobilnost dodao je da je to "pozitivna vest".

Kao što smo naveli, imamo samo površne informacije o ovom novom modelu. Ako se prodaje isključivo kao hibrid, postoji dobra šansa da će biti dostupan samo na tržištima gde su hibridi popularni i gde su standardi potrošnje goriva strogi, kao što je Evropa.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group