U kom pravcu ide Alfa Romeo?

Alfa Romeo zaostaje za konkurencijom, a glavni razlog je nedorasla i siromašna ponuda...


Povremeni bljeskovi, a poslednji je model 4C, ne samo da neće ovaj brend održati u životu, već se donekle čine i suvišnim sa obzirom da ga ne prati "obična" ponuda. Upravo su ti obični, mainstream modeli oni koji proizvođačima donose najveću zaradu, održavaju ih u životu i omogućuju dalje ulaganje u druge image boosting modele poput Alfe 4C.

Drugim rečima, Alfi hitno treba proširenje ponude, o kojem se priča već godinama, ali još uvek čekamo. Prema navodima Automotive Newsa čekanju će ubrzo doći kraj. Konkretnije, naslednik modela 159, Giulia će na tržište napokon stići do kraja 2015.  Baziraće se na novoj platformi sa pogonom na zadnje točkove, a slediće ga još jedna veća limuzina bazirana na istoj platformi.

U Alfi, odnosno roditeljskom Fiatu, navodno razmišljaju i o dva coupea, jednom srednje veličine i o drugom, većem, koji bi konkurisao BMW-ovoj seriji 6 i bazirao se na sledećoj generaciji Maseratijevog GranTurisma. 

Takođe, razmatra se i mogućnost lansiranja tri crossovera. Najmanji bi se bazirao na Jeepu Junior, srednji na Cherokeeu, dok bi potencijalni predvodnik ponude bio Alfina verzija proizvodne verzije Maseratijevog modela Levante. 

Što se trenutne ponude tiče, MiTo bi trebao da dobije naslednika, a Giuliettin će na tržište stići 2016. 4C Spider bi trebao da bude predstavljen na proleće naredne godine na ženevskom auto salonu, a na kraju dodajmo još samo da bi se maleni roadster kojeg Alfa razvija u saradnji sa Mazdom (MX-5) na tržištu trebao da se pojavi 2015.

Na slikama Alfa Romeo MiTo.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group