Stiže Qashqai Nismo

Andy Palmer, jedan od vodećih Nissanovih ljudi je potvrdio da ovaj proizvođač već radi na Nismo verziji nedavno predstavljene nove generacije modela Qashqai.


Palmer nije detaljnije pojasnio kada se očekuje lansiranje ovog modela, ali zato je nam je izneo nekolicinu preliminarnih tehničkih podataka.

Tako bi Qashqai Nismo trebao da pokreće 4-cilindrični 1,6 turbobenzinski motor. Radi se o istom motoru koji se nalazi u Jukeu Nismo, ali u Qashqaiju bi trebao da razvija veću snagu, dakle više od 147 kW, odnosno 200 KS i više od 249 Nm najvećeg obrtnog momenta. Konkretnije, očekuje se snaga od oko 220 KS, dakle verzija koja bi trebala da se nađe u Nismo RS verziji. 

Snažniji motor će ispratiti dorađeni kočioni i upravljački sistem, tvrđe vešanje, novi aero paket i slični dodaci, a sve u cilju povećanja voznih sposobnosti i atraktivnosti automobila. 

Na kraju dodajmo da bi se Qashqai Nismo prema nepotvrđenim i neslužbenim podacima na tržištu trebao naći pre kraja naredne godine.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group