Pagani Huayra Roadster izlazi 2017. godine

Više slika

Više slika

Tokom nekoliko prethodnih meseci, mi smo očekivali zvanične objave koje se tiču modela Pagani Huayra Roadster.

Prvo se predviđalo da će Pagani veliki debi svog novog modela napraviti na Pebble Beach prošlog Augusta. To se nije dogodilo. Zbog toga su svetski mediji pohitali ka brendu sa pitanjima i željom da im brend nešto jasnije kaže o čemu se radi. Odgovor je bio pomalo nejasan.

Rečeno je da će model Huayra Roadster debitovati nešto malo pre ženevskog sajma automobila, najverovatnije na oficijalnoj ceremoniji u potpuno novoj ceremonijalnoj ustanovi kompanije Pagani smeštenoj u italiji. Ali, očigledno je da se to ne dešava.

Globalni marketinški menadžer i direktor za komunikaciju italijanske kompanije Pagani, Luka Venturi je sada potvrdio da će njihov novi automobil Huayra Roadster debitovati 2017 Geneva Motor Show sajmu automobila marta sledeće godine. Ovo ima smisla ako se uzme u obzir da je Ženeva već dugo dom kreacija kompanije Pagani.

Iz performansnih statistika poslednjeg modela brenda Pagani, veoma lako možemo pretpostaviti da će najnoviji model biti pokretan, kao i njegov kupe blizanac, istim twin-turbo šestolitarskim motorom sa 12 ventila i 720 ks, za čije je kreiranje zadužena kompanija AMG. Maksimalna brzina bi takođe trebalo da im bude ista i ona iznosi, ugrubo, oko 372 km/h. Potpuno je očigledno, da iz razloga što ovaj automobil neće imati fiksni krov, vrata u obliku galebovih krila moraju biti zamenjena konvencionalnim jedinicama.

A, što se što se samog krova tiče, špijunski snimci koji su načinjeni otkrivaju da se Pagani opredelio za pokretne krovne panele koji dolaze u sklopu automotizovane jedinice. Sigurno ćemo vam uskoro doći sa još više detalja o ovom modelu, posebno što novi Pagani stiže za nekoliko meseci. Ovo je prilika na kojoj svi zaljubljenici u dobre automobile mogu da budu veoma zahvalni.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group