Ove jeseni nam stiže novi Volvo XC40

Više slika

Više slika

Kompanija Volvo predstavila je nekoliko novih komada XC40 slagalice, za koju se očekuje da će debitovati za nekoliko nedelja...

Za razliku od XC60 i XC90 linija, koje su sastavljene sa Scalable Product Architecture (SPA), šasijom, Volvo XC40 dobila je novu platformu nazvanu Compact Modular Architecture (CMA).  

Naravno, bezbednosne mere i tehnološke karakteristike novog modela postavljene su na nivo kakav dolikuje švedskom brendu. Ova serija takođe uključuje i opseg vrhunskih tehnologija, koje već mogu biti pronađene na većim rođacima, kao što su poluautonomne pilotske asistencije,  poslednji bezbednosni sistemi za vožnju u gradskim uslovima, zaštitu prilikom vožnje u terenskim uslovima, upozorenje na saobraćaj u raskrsnicama i automatskim kočenjem, kao i sistemi kamera sa pogledom od 360 stepeni.

Štaviše, 2018. Volvo XC40 takođe poseduje prednosti novog Sensus informativno zabavnog sistema. Nova linija sadrži mnogo veći portretski orijentisan displej osetljiv na dodir i omogućuje korisnicima pristup velikom broju funkcionalnosti i servisa.

"XC40 predstavlja automobil za generacije kupaca koje očekuju potpunu konektivnost. Svi ekrani su optimizovani radi bezbednije, lakše i efikasnije interakcije i aktivne podrške prilikom gradske vožnje", izjavio je podpredsednik Vehicle Software & Electronics odseka Volvo automobili Odgard Anderskon.

Tačan datum predstavljanja ovog automobila, koji će doći kao rival modelima kao što su Mercedes-Benz GLA, Audi Q3 i BMW X1, takođe planiranih za predstavljanje u nekoliko narednih meseci, još uvek nije postavljen, ali kompanija Volvo tvrdi da će stići ove jeseni, a možda ćemo imati nekoliko prilika da ga vidimo uskoro, po prvi put verovatno tokom 2017 Frankfurt Motor Show sajma automobila, koji počinje 12. septembra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group