2014 Nissan Pulsar Tekna

Videćemo da li je povratak Nissana u svet porodičnih automobila bio vredan čekanja...


U 2006. godini, Nissan je odustao od modela Almera i posvetio se proizvodnji novog porodičnog automobila (Qashqai) koji bi bio konkurencija Volkswagen Golfu, Ford Fokusu i Vauhxhall Astri.  Međutim, Nissan se sada vratio sa još jednim malim porodičnim automobilom koji se naziva Pulsar. Njegova cena iznosi 20 000 eura i nasledio je neke električne delove iz Qashqai modela. Dugačak je 4.2 metra, što je malo u odnosu na Fokusa i Astru, ali je mnogo prostraniji unutra. Zašto Nissam ima ,,hatchback"?  Zato što su ispitivanja pokazala da kupci ne vole croosover modele jer podsećaju na terence, da imaju male sposobnosti i da su veliki su potrošači. 

2014 Nissan Pulsar ima 1.2l benzinski motorl sa direktnim ubrizgavanjem i turbo punjačem koji proizvodi 113 ks. Takođe, ovaj automobil pokušava zabaviti vozača sa zvukom turbo punjača, ali potrebno je istaći da motor nije sjajan, kao i da je šestostepenom manuelnom menjaču potrebno dosta vremena da prebaci iz jedne u drugu brzinu. Takođe, ovaj automobil nije sjajan za vožnju. Menjač i lagani volan su preuzeti iz Qashqai modela, što nije loše, ali teško je da se navkne. Pored toga, nije ekstreman kao Quashqai i nije dobar za vožnju u poređenju sa Mazdom 3 ili Ford Fokusom. Nadajmo se da nisu napravili istu grešku sa Nismo ili Nismo Rs modelom.

Japanska kompanija je rekla da Qashqai i X-trail modele kupuju velikie porodice koje imaju stariju decu. Međuosovisko rastojanje od 2.700 mm će osramotiti petu seriju BMW-a, dok Pulsar ima i sedišta koja se mogu sklapati, i to je standardna opcija. Ipak, kabina Pulsara nije toliko impresivna. Pozicija vozača je dobra, iako je sedište malo visoko, što je pomalo ironično pošto ovaj automobil želi da se izdvoji od croosover modela. Sve stvari unutar enterijera su lake za korišćenje, ali kvalitet, plastika da budemo precizniji, pomalo razočarava.

Problem modela Almera je bio što nije imao po čemu da se istakne od drugih. Nakon osam godina, kada su Korejanci uznapredovali i Nemci traže najbolji luksuz i kvaliter, Pulsera ne izgleda loše. Nissan je odstranio sve delove koji bi ga učinili croosoverom i iskoristio da ih da ovaj automobil napravi sigurnim i iznenađujuđe kvalitetnim. Izgled ovog automobila je čudan kada se posmatra iz određenih uglova, dok je enterijer  blag i pogodan za prevoz porodice.

Ovaj automobil je bio vredan čekanja.

A. D. 

  

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group