Pred zvanično predstavljanje procurela prva fotografija 2024 BMW 5-Series modela

Svega nas nekoliko nedelja deli od predstavljanja redizajnirane BMW 5-Series linije, ali je sada jedna fotografija predstojećeg modela procurela na internet...

Iako nije moguće zaključiti ko je izvor ove fotografije, ona je postavljena od strane Autogaleria sajta i deluje da je prava. Ovo doduše, ostaje da vidimo, ali možemo videti automobil koji poseduje aerodinamičnu karoseriju kojoj nedostaje karakaterna linija koja se može videti na današnjim sedan modelima. Nasuprot tome, tu su dosta ugaonije bočne strane i minimalistički dizajnirane ručke na vratima.

Poboljšanja se nastavljaju na zadnjoj strani sa dosta uglađenijim štopaljkama i nečim što deluje kao mali spojler. Nažalost, ova fotografija predstavlja zadnji deo i jednu stranu, tako da ne postoji previše toga što možemo primetiti osim nešto špicastije karoserije.

Stoga, možemo samo videti da se model razlikuje po pitanju dizajna, ali je BMW već potvrdio da će automobil biti ponuđen sa motorom unutrašnjeg sagorevanja i priključno-hibridnim pogonskim sklopovima. U okviru ponude naći će se i najmanje dva potpuno električna modela, jer je proizvođač prethodno najavio planove za i5 eDrive40 i i5 M60 xDrive serije.

Kada je reč o performansama, BMW je već potvrdio da će automobil stići sa devetom generacijom Vertical Dynamics Management sistema, koji koristi brzine točkova, ugao volana i ubrzanje kako bi odredio idealnu snagu amortizera. Iako ovo ne zvuči previše impresivno, BMW je naglasio da se ovaj sistem više ne oslanja na matematičke modele jer sada izvodi fizičke kalkulacije prema datim podacima trenutnih uslova vožnje i obećava isporuku čisto definisane kontrole karoserije i precizan odgovor vešanja u svakoj situaciji tokom vožnje.

Model će takođe ponuditi i Adaptive Suspension Professional sistem, koji obećava pomoć automobilu kako bi ostvario nivoe vozačkog komfora sedme serije, zajedno sa agilnošću treće serije bavarskog proizvođača.

Serija 5 će dobiti značajna tehnološka poboljšanja od kojih najznačajnije predstavlja Highway Assistant sistem, koji omogućuje operisanje slobodnim rukama pri brzinama od 130 km/h. Kamera prati vozačeve reakcije kako bi osigurala da je njegova pažnja usmerena ka putu ispred i sistem određuje automatizovanu promenu trake, što je funkcija koja može biti kontrolisana upotrebom aktivacije pogledom. Vozači jednostavno mogu pogledati u retrovizor smešten najbliže željenoj traci, kako bi automobil promenio traku kada mu saobraćaj to dozvoli i vozač potvrdi da je to ono što želi da uradi.

Redizajnirana BMW 5-Series linija debitovaće dvadeset i četvrtog maja, sa proizvodnjom koja će početi ovog leta u Dingolfing fabrici bavarske kompanije, dok je zvanično lansiranje nove linije planirano za oktobar mesec ove godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group