Unikatni Bugatti viđen na ulicama Ciriha

Bugatti La Voiture Noire je možda izgubio titulu najskupljeg novog automobila sveta kada je predstavljen Rolls-Royce Boat Tail, ali bez obzira na to, zauzima veoma važno mesto u istoriji automobilizma...

Unikatni specijal iz Molšajma primećen je u Švajcarskoj, tačnije na prometnim ulicama Ciriha. Ovo je po svoj prilici prvo javno pojavljivanje La Voiture Noire modela. Sa tako visokom cenom, očekivano je da ovaj automobil bude tretiran kao kralj neke klimatizovane garaže sa prilagođenim uslovima rasvete, ali po svemu sudeći, njegov vlasnik je odlučio da ga izvede u vožnju. Automobil se sporo kretao po ulicama Ciriha, privlačeći pažnju svih prolaznika svojim neverovatnim proporcijama, formom, masivnim točkovima i futurističkim LED farovima koji nas asociraju na drago kamenje. U videu ispod teksta možete čuti i urlik njegovog moćnog W16 motora pri malom broju obrtaja, koji proizilazi iz šest izduvnih grana.

Prirodno, hiperautomobil poput ovog ne može proći neprimećeno, sa slikama i video snimcima koji su pronašli svoj put do društvenih mreža (@antonbenoist, @leyoungcollector, @frenchgentleman), a nastali su telefonima onih koji shvataju značaj bilo kog Bugatti modela, a ovog posebno.

Bugatti La Voiture Noire originalno je predstavljen 2019.godine na ženevskom sajmu automobila, ali je tada još uvek bio u formi koncepta. Finalni proizvodni model dostavljen je vlasniku u junu prošle godine, nakon dve godine rigoroznih testova koje svaki Bugatti mora da prođe. Iako je unikat, koji je blisko povezan sa Chiron modelom, slavni brend tvrdi da La Voiture Noire ispunjava sve njihove visoke standarde po pitanju upotrebljivosti, aerodinamike, bezbednosti, upravljanja i performansi.

Brojevi nisu mnogo biti kada se radi o hiperautomobilima ovog tipa, posebno kada su dizajnirani kao omaž legendarnom type 57 SC Atlantic modelu koji je posedovao Žan Bugati. La Voiture Noire u sebi skriva osmolitarski W16 motor, koji proizvodi monstruoznih 1.479 konjskih snaga i 1.600 Nm obrtnog momenta.

Nadamo se da će njegov vlasnik dugo uživati u njemu i da ćemo više puta imati priliku da ga vidimo na gradskim ulicama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group