Uhvaćen novi Mercedes SL Roadster 2022

Više slika

Više slika

Posle prototipa uočenih početkom ove godine, Mercedes-Benz je zvanično priznao da se SL obnavlja za još jednu generaciju.

Nova generacija automobila zvanično je ušla u fazu testiranja na putevima, a Mercedes je napredak u razvoju obeležio sa nekoliko test fotografija koje prikazuju automobil na nemačkim putevima.

„Sledeća generacija legendarnog SL Roadstera vraća se svojim korenima, koja je stavljena u motoport još 1952. Mercedes-AMG u potpunosti je preuzeo zadatak celokupnog  razvoja vozila za reinterpretaciju legendarnog roadstera “, napomenula je kompanija.

Očekuje se da će SL Roadster biti predstavljen sledeće godine, verovatno kao model 2022. Potpuno novi SL će zameniti sklopivi metalni krov sa platnenim, a izveštaji su takođe nagovestili da bi mogao da doda dva mala zadnja sedišta. To znači da će u stvari oboje biti kabriolet 2 + 2, a ne roadster. Razvijen od strane Mercedes-AMG, biće izgrađen na platformi Modularne sportske arhitekture (MSA) i omgućiće sjajne performanse.

Linija motora tek treba da bude potvrđena, ali možda će uključivati 3,0-litarski šestostepeni agregat od 429 ks, zajedno sa 4-litarskim V8 motorom od 515 ks, kao i 604 KS varijantu AMG-ovog V8 motora koji se trenutno nalazi u SL 63 modelu.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group