Prototip Ferrari 812 modela testiran na Fioranu

Prototip Ferrarijeve predstojeće, „hardcore“ varijante 812 Superfast modela, špijuniran je na testiranju u Maranelu u Italiji.

Prvi put smo imali priliku da vidimo novu Ferrari 812 verziju kako je testirana pre par meseci. U ovoj ranoj fazi nisu potvrđene tehničke specifikacije za vozilo, ali ako ga Ferrari plasira na tržište kao naslednika poput F12TDF i 599 GTO modela, biće primoran da izvrši brojne ključne nadogradnje.

Različite komponente ugrađene u spoljašnjost ovog prototipa izdvajaju ga od uobičajenog 812 Superfast-a. Na primer, oko izduvnih cevi postoje jedinstveni pokrivači, a automobil takođe izgleda kao da ima poptuno novu haubu. Buduće promene će biti prisutne na eventualnom proizvodnom modelu, uključujući i prednje i zadnje branike koji će biti redizajnirani.

Kroz ovaj video, možemo videti kako Ferrarijev test vozač testira dinamiku upravljanja vozilom na Fioranu, ploči kako bi istražio ograničenja automobila. Takođe imamo priliku da čujemo vrištanje V12 motora.

U standarnoj verziji, 6.5-litarski V12 izbacuje 789 ks pri i obrtni momenat od 730 Nm. Ovaj motor je već poboljšan na 799 ks iz Ferrari Monza SP1 i Monza SP2 pakete i razumno je pretpostaviti da će ova verzija 812 modela, proizvoditi više od 800 ks.

Pogledajte kako se ovaj prototip ponašao na stazi.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group