Umesto driftovanja pokušao da izvede zid smrti

Čuveni Kolin Mekre rekao je: kada sumnjaš, dodaj pun gas, ali je jedan vozač Infiniti modela, pokušavši da driftuje, postavio prilično dobar primer da ovo ne mora uvek biti slučaj...

Kako deluje, snimak ovog događaja veoma je lošeg kvaliteta i startuje kada je vozilo već udarilo u betonske graničnike oko improvizovane drifting staze. Nakon što je zadnji deo udario u bankinu, prednji deo je ubrzo najahao takođe.

Pošto je ovo bio pokušaj driftinga i zbog toga što su vozačevi točkovi bili usmereni ka barijerama, ne nasuprot njima, ovo samo znači da se radi o uglu staze i upravo zbog svega toga je automobil nastavio da se penje uz beton.

Kako deluje, vozač je nastavio da drži gas tokom čitavog incidenta, možda zbog panične reakcije ili je možda poželeo da odradi dobar šasijski grajnd po ivici, ali bilo kako bilo, kako je automobil nastavio da se pentra, točkovi su zakačili betonske graničnike i na trenutak je delovalo kao da vozi po zidu smrti.

Ovo bi zapravo bilo veoma interesantno, kada bi se zaista radilo o zidu smrti i kada se automobil ne bi zakucao bočnom stranom, kao što je na kraju i bio slučaj. Prednji točak sa vozačeve strane deluje kao da je pukao, dok su brojni delovi počeli da otpadaju sa prednje strane automobila.

Dobra stvar u svemu ovome jeste da se incident dogodio na propisno ograđenom prostoru, gde su ljudi u publici i svi ostali bili zaštićeni od vozačkih grešaka. Iako ovaj snimak možda sugeriše da bi i dodatne mere mogle biti primenjene u okviru ovakvih akrobacija, betonske barijere su svakako odradile svoj posao i sprečile da čitav slučaj bude dosta gori.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group