BMW japanskog vozača ostao bez goriva ispred ciljne linije

Drama poslednjeg kruga u trci ne može biti srceparajuća više od onoga što se desilo Japancu Maksu Oridu, kome je pobeda izmakla iz ruku u poslednjem mogućem momentu, nakon što je ostao bez goriva na svega nekoliko desetina metara od ciljne zastave...

Orido je vozio BMW M4 GT4 koji možete videti na fotografiji iznad tokom azijskog GT4 trkačkog serijala na Okajama internacionalnoj stazi tokom prošlog vikenda. On i njegov timski kolega, Masaki Kano, vodili su trku u svakom njenom krugu sve do samog njenog kraja, odnosno poslednjeg kruga, gde se nesrećni vozač nalazio 33 sekunde ispred drugoplasiranog Toyota GR Supra GT4 automobila.

Kao što je moguće čuti na snimku ispod, postalo je potpuno jasno šta se dešava čim je Oridov M4 GT4 krenuo da usporava. Kako svetski mediji prenose, pojedini su u tom trenutku verovali da je vozač namerno usporio kako bi mu isteklo vreme što od njega ne bi zahtevalo dodatni krug.

Na nesreću po Orida, usporavanje nije predstavljalo njegovu taktiku niti veštinu motosporta, već se radilo o jednostavnom nestajanju goriva, nečemu što je postalo u potpunosti jasno kada je drugoplasirani GR Supra GT4 model, kojim je upravljao Haridarma Monopo, stigao iz poslednje krivine i prestigao BMW, stižući do ciljne linije pre njega na više nego srećan način.

Napaćeni Orido na kraju je odlučio da izađe iz modela i krene da ga gura do ciljne zastave, konačno stižući i prelazeći liniju, ali ne pre nego što ga je prestiglo još pet drugih automobila, kako bi na kraju trku završio na šestom mestu, okusivši najsuroviju igru sudbine koja ga je dovela do očaja uprkos opštoj dominaciji za YZ Racing tim u BMW M Team Studie M4 GT4 modelu.

Da stvar bude gora, nedostatak ekonomije goriva nije samo značio gubitak pobede za ovaj tim, jer da je sve završeno kako je bilo predviđeno, ova ekipa bi podigla šampionsku titulu u polju vozača. Na svu sreću, Masaki Kano i Maks Orido su dobili drugu šansu da se okite zlatom sledećeg dana, potvrđujući 2023 Fanatex Japan Cup šampionsku titulu nakon što su pobedili u drugoj trci.

Nakon svega što se izdešavalo u subotnjem takmičenju, gotovo je nemoguće osetiti sreću zbog ova dva vozača, koji su dokazano želeli da osvoje ovu titulu po svaku cenu, pa makar i na gurku.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group