Lamborghini predstavlja svoje novo trkačko čudovište LMDh specifikacija

Više slika

Više slika

Italijanski brend Lamborghini Squadra Corse predstavio je svoj novi LMDh trkački model, poznat kao SC63...

Spreman da se takmiči u 2024 FIA World Endurance Championship sezoni i IMSA WeatherTech Sports Car Championship trkama, SC63 uključiće se u ikonične trke kao što su 12 Hours of Sebring, the 24 Hours of Daytona i 24 Hours of Le Mans.

Kako bi se takmičilo na svetskom nivou, automobil je opremljen potpuno novim 3,8 litara velikim V8 agregatom duplog turbo punjenja, dizajniranog posebno za trkanje. Ova predivna mašina poseduje cold V konfiguraciju koja poseduje turbine montirane spolja pod uglom od motora, što ih čini hladnijim i lakšim za servisiranje. Lamborghini je dodatno redukovao težinu automobila kako bi pomogao njegovoj optimizaciji centra gravitacije.

Ovaj snažni agregat uparen je sa hibridnim sistemom i poseduje limitiranu izlaznu snagu od 671 ks po regulatornim normama takmičenja. Ovo nije jedina odreba, jer je proizvođač primenio skup pravila LMDh šampionata koji specifikuje standardni menjač, bateriju i motornu generator jedinicu, što mu je pomoglo da smanji trokove razvoja prototipa.

Iako su pojedini aspekti automobila nepromenjivi, proizvođač je naglasio da je stupio u partnerstvo sa Ligier brendom nešto ranije, kako bi dobio slobodu da specifikuje pojedine karakteristika kao što je push rod dizajn prednjeg vešanja, sveukupna raspodela kilaže i lakoća servisiranja ključnih delova.

SC63 će krenuti sa testiranjima uskoro i italijanski brend naglašava da je njegov novi model dizajniran i razvijen kako bi ponudio naširi mogući operativni prostor po pitanju optimizovanja performansi, dok istovremeno ostavlja sebi mogućnost da se brine o njegovim gumama čak i na najagresivnijim trkačkim površinama. Ovo je veoma važno jer su regulatorne norme veoma striktne i kompanije mogu kreirati veoma ograničen broj modifikacija kako bi se pripremili za različite trke i trkačke staze.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group