Ferštapen desetom uzastopnom pobedom postavio novi F1 rekord

Maks Ferštapen postavio je novi Formula 1 rekord, potiskućujući onaj postavljen od strane Sebastijena Fetela pobedivši u desetoj uzastopnoj trci zahvaljujući svojoj besprekornoj vožnji na Italijan Grand Prix događaju.

Dvostruki svetski šampion počeo je trku sa drugog mesta u poretku, ali je uspeo da prođe Karlosa Sainza Mlađeg u Ferrari bolidu tokom petnaestog kruga i lagano je do kraja odvozao do svoje dvanaeste pobede u sezoni.

Ova pobeda u Italiji osigurala je da Oracle Red Bull ekipa osvoji svaku trku u ovoj sezoni i poveća vođstvo Ferštapenovom pobedom i Perezovim drugim mestom na 145 bodova u šampionatu vozača. Postavljajući novi rekord i proslavljajući veliki timski uspeh, Ferštapen je izjavio: „Nikada nisam verovao da ću biti u mogućnosti da izvedem ovako nešto, ali smo danas radili na tome i sama činjenica da smo u tome uspeli stvari čini daleko zabavnijim“.

Prošlog trkačkog vikenda zabeležen je još jedan veliki uspeh jer je dvadesetjednogodišnji novozelandski vozač Lijam Loson uspeo da sa svojim Scuderia AlphaTauri timom završi na jedanaestoj poziciji na svom drugom Grand Prix takmičenju, dok je njegov timski kolega Juki Cunoda imao mehaničkih problema sa svojim bolidom na formacionom krugu i nije bio u mogućnosti da startuje trku.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group