Formula 1 šampionat u Meksiku dobio svoje 'huligane'

Velika tuča izbila je na tribinama tokom prošlog trkačkog vikenda u Meksiku, sa nekoliko gledalaca koji su pretrpeli ozbiljne povrede...

Pesnice su počele da lete kada je na Gran pri trci u Meksiku domaći vozač Serđo Perez povučen iz trke nakon sudara sa vozačem ekipe Ferrari, Šarlom Leklerom, u prvom krugu, zbog čega je publika bukvalno podivljala. Jedan čovek je kragnom efikasno smiren nakon što se popeo na terasu kako bi nokautirao jednu ženu i ispesničio svakoga ko mu se našao na putu.

Snimak čitavog incidenta uveliko kruži društvenim mrežama, sa korisnicima koji upoređuju ovu tuču sa konfliktima fudbalskih huligana. „Šta je ovo dođavola, mislio sam da gledam fudbalski meč sve dok nisam u donjem delu video trkačku stazu u pozadini“, izrazio je svoje iznenađenje jedan od korisnika X platforme. „Fudbalizacija Formula 1 šampionata u povoju“, napisao je drugi.

 Sa druge strane, brojni su se šalili vezano za to oko čega se ovi navijači tuku, posebno kada je reč o posmatranju bolida koji jure desetinama krugova i naizgled beskrajno trkačkom stazom. „Oko čega uopšte obožavaoci F1 šampionata imaju da se tuku? Ko je više seksi? Aston Martin ili Ferrari?“, upitala je jedna osoba. Drugi korisnik se našalio: „Moj vozač najjače pritiska pedalu gasa“, sa trećim koji je dodao: „Ne nema šanse da se neko pobio oko toga koji automobil ide brže“.

Kako smo razumeli, gledaoci koji su napadnuti predstavljaju navijače Ferrari ekipe, a sve se najverovatnije izdešavalo nakon svađe oko toga ko je kriv za udes između Leklera i Pereza. Napadač koji je na kraju kragnom smiren, izbačen je sa gledališta od strane obezbeđenja, dok je Formula 1 šampionat kasnije potvrdio da je on dobio dožiovtnu zabranu prisustva.

Uprkos tome što je Prez prerano napustio trku, ona je bila solidna po pitanju Red Bull ekipe, sa Maksom Veštapenom koji je uspeo da izvoje šesnaestu pobedu u sezoni, ispred Luisa Hamiltona i Leklera, koje su navijači izviždali tokom penjanja na podijume.

Perez, sa druge strane, odbija da krivi svog rivala zbog ranijeg napuštanja trke: „Imao sam moćan start, rastojanje je napravljeno“, izjavio je Meksikanac. „Imao sam priliku da preuzmem vođstvo, krenuo sam u napad, ali nisam očekivao da će Šarl biti u sredini i tako kasno kočenje. Jednostavno nije bilo mesta za tri automobila, ovo je bio trkački incident. Posebno zbog toga što je gran pri bio u mojoj zemlji i nakon dva podijuma želeo sam da dam sve od sebe, krenuo sam odmah u napad. Zaista sam tužan zbog svega, ali sam izuzetno ponosan na sebe i svoj tim. Imali smo najbolji start u ovoj sezoni, jednostavno smo poleteli po pehare“.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group