2024. sezona F1 šampionata imaće 24 trke i tri vezana vikenda

Svetski Formula 1 šampionat za sledeću godinu biće najduži u istoriji ovog sporta, sastavljajući dvadeset i četiri trke koje će biti vožene u razmaku od drugog marta do osmog decembra...

Pošto će sezona trajati toliko dugo, Formula 1 će pokušati da reorganizuje trke na bolji način kako bi se redukovalo putovanje između njih. Na primer, pretposlednja runda u Kataru voziće se vezano sa finišom sezone u Abu Dabiju, dok će japanski vikend biti vožen od petog do sedmog aprila i dve nedelje nakon Australian Grand Prix trke i dve nedelje pre vraćanja na Chinese Grand Prix, koji će biti na kalendaru prvi put od 2019. godine.

Pored toga, Grand Prix trka u Baku biće pomerena iz aprila za septembar, sa otvarajuće dve runde u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji koje će se održati subotom zbog Ramazana koji se proslavlja u to vreme u ovom regionu.

Jedina potpuno nova trka biće dugo isčekivani prekookeanski spektakl Grand Prix in Las Vegas, dok će timovi i vozači morati da izguraju trostruke događaje tokom kojih će se voziti tri trke vezano tokom tri vikenda. Prvi od ovih biće u Španiji, Austriji i Velikoj britaniji tokom juna i početkom jula, nakon čega će se voziti SAD, Meksiko i Brazil drugom polovinom oktobra i početkom novembra. Sledeća sezona će biti zaključena trokstrukim vikendima u Las Vegasu od 21. do 23. novembra, Kataru od 29. novembra do 1. decembra i Abu Dabiju od 6. do 8. decembra.  

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group