McLaren nikada neće zaboraviti slavne dane

Više slika

Više slika

U svetu u kome se okreće veliki novac, ni najneverovatniji poslovni potezi više nas ne mogu začuditi...

Imajući u vidu kako su se stvari prošli put završile između kompanija McLaren i Honda, verovatno biste pomislili da mogućnost ponovnog partnerstva njihove dve ekipe u Formula 1 šampionatu ne dolazi u obzir u bilo kojoj soluciji. Međutim, izvršni direktor britanskog proizvođača, Zek Braon, tvrdi drugačije.

"Mi smo zahvalni kompaniji Honda", rekao je Braon u televizijskom intervjuu datom kući Sky Sports. "Oni su veoma veliki brend, sa dobrim ljudima na čelu, a veza između naše dve kompanije je oduvek bila jaka. Naš odnos je i dalje stabilan nevezano sa svim problemima sa kojima smo se susretali."

"Ne želim da iskuljučim mogućnost ponovnog trkanja sa njima i želim im sve najbolje u daljoj karijeri, ali moja ekipa mora da odluči i shvati šta je u njenom najboljem interesu", dodao je direktor. Novinarsko pitanje o mogućnostima da se ova izjava zasniva na šali, prvi čovek ekipe kompanije McLaren odlučno je negirao.

Ovakav stav je pomalo čudan i dolazi nakon tri godine frustracija, tokom kojih se McLaren borio sa niskim performansama i potpuno nestabilnim motorima japanskog brenda, koji su proglašeni direktnim krivcima za veoma loše rezultate britanskog tima.

Zapravo, prethodne tri sezone su najgore u istoriji motosporta kompanije McLaren, još od sedamdesetih i početka osamdesetih godina prošlog veka, pre nego što je ekipu, sada smenjeni predsedavajući, Ron Denis, preuzeo i smestio na drugo mesto najostvarenijih rekordera u istorijli Formula 1 šampionata.

Ova dostignuća uključuju prethodna partnerstva ovih timova tokom osamdesetih i devedesetih godina, koja su dovela do nekoliko svetskih titula sa vozačima nalik Aertonu Seni i Alanu Prostu za volanom McLaren formula. Možda se čitava izjava odnosi isključivo na ovaj sjajni period, ali za sada, McLaren prelazi na Renault pogon, ostavljajući kompaniju Honda sa ekipom Toro Rosso.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group