Lotus će kupcima isporučiti moćniju i aerodinamičniju Emira GT4 verziju od obećane

Više slika

Više slika

Vikend ratnici koji imaju dovoljno para kako bi sebi priuštili prelepi Lotus Emira GT4 trkački automobil, uskoro će dobiti svoje prve isporuke, gotovo dve godine nakon što je britanska kompanija najavila verziju isključivo za staze...

Međutim, ovi kupci će dobiti daleko više nego što su očekivali, jer je kompanija Lotus značajno poboljšala svoje GT4 modele, pružajući ovim trkačkim automobilima ulaznog nivoa više snage i bolji aerodinamički paket.

Prošle godine, kompanija Lotus tokom svog VIP događaja održanog u fabrici najavila je Toyota V6 agregat sa 400 ks, ali je sada svojim kupcima pripremila 455 ks iz mašine dobijene od istog proizvođača. 3,5 litara veliki motor poseduje Harrop TVS 1900 superpunjač, Motek sistem za upravljanje i ovoga puta svu snagu šalje na zadnju osovinu ptem Hewland šestostepenog, sekvencijalnog, pedalnog trkačkog menjača, umesto putem Xtrac jedinice najavljene prilikom predstavljanja.

Kompanija Lotus i njen motosport partner RML Group, koji je kreirao automobil za britanski brend u svom proizvodnom pogonu u Velingtonu, takođe su zajedno naporno radili kako bi usavršili aerodinamiku Emira modela.

Ovaj duo tvrdi da su aero dodaci sada optimizovani usavršenim usisnicima, zakrlicima i krilima koji podjednako savršeno sarađuju na uvojima i pravcima trkačkih staza. Kočioni sistem, opruge, amortizeri i sistem hlađenja takođe su prošli kroz proces revizije kako bi se savršeno ponašali na svim stazama širom sveta.

Emira GT4 model startuje tamo gde je stari i veoma uspešni Evora GT4 stao, a uprkos tome što je posebno dizajniran i homologovan za globalno GT4 trkanje, Emira GT4 takođe može biti konfigurisan kako bi se prilagodio drugim trkačkim serijama putem liste opcionih dodataka.

Prvi modeli za kupce biće isporučeni ljudima u Velikoj Britaniji, Evropi, Kini, Australiji i u SAD ovoga leta, ali kompanija Lotus tvrdi da nema ograničenja po pitanju broja primeraka ovog modela, tako da zainteresovani za GT4 trkanje i dalje mogu da poruče specijalno Emira izdanje po ceni od 179.000 funti, bez poreza i troškova isporuke.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group