Lamborghini i Squadra Corse predstavili strahovito pojačanje za 2024 LMDh kampanju

Kompanija Lamborghini naporno radi na potpuno novom LMDh trkačkom automobilu, a iako za sada nije dostupno previše detalja o ovom i dalje tajnovitom sportaku, svetu je ipak odnedavno postalo poznato ko će ga voziti...

Squadra Corse trkačka divizija italijanskog proizvođača uspela je da ugrabi bivšu zvezdu F1 šampionata Romena Grožana i uposli ga da upravlja njihovim vozačkim zadacima i čitavom akcijom na stazi.

Grožan je startovao u 179 trka za timove Renault, Lotus i Haas, a uprkos tome što nije uspeo da uzme ni jednu titulu, on je ipak imao deset podijuma, skupivši 391 poen na svom putu. Donedavno, Grožan se takmičio u IndyCar seriji gde je osvojio još četiri podijuma.

Međutim, ovaj sportski vozač nije stranac kada se radi o bliskom trkanju, jer se pre ulaska u F1 šampionat borio na događajima kao što je 2010 Spa 24 Hours, pobedivši na svom debiju u FIA GT1 World Championship šampionatu iste godine.

Grožan će pomoći kompaniji Lamborghini da razvije svoj LMDh automobil, koji će biti vožen od strane Iron Lynx ekipe i takmičiti se u FIA World Endurance Championship i IMSA WeatherTech Sports Car Championship divizijama 2024. godine. Kako bi švajcarsko/francuski vozač olakšao sebi ulazak u svet trkanja sa zatvorenim kokpitima, on će svoj fabrički debi imati već sledećeg januara na 24 Hours of Daytona trci, na kojoj će upravljati Lamborghini Huracán GT3 EVO2 modelom i takmičiti se na sličnim događajima tokom čitave sezone.

„LMDh takmičenje postaje sve uzbudljivija kategorija sa svim konstruktorima koji dolaze“, izjavio je Grožan, koji priznaje da su njegova deca veoma uzbuđena što je sada povezan sa kompanijom Lamborghini. „Sa uspešnim brendom kao što je Lamborghini, nema nikakve sumnje da ćemo nastaviti istim putem i u budućnosti.“

Šef kompanije Lamborghini, Stefan Vinkelman, jednom prilikom je priznao kako je Ferrari poseduje dosta jače nasleđe u najboljim klasama motosporta, što je donekle slaba tačka drugog italijanskog velikana, ali potencijalni uspesi i pobede nad starim rivalom u 2024 LMDh trkačkom programu izdržljivosti, definitivno mogu pomoći da se tas na vagi vrati unazad i ovaj balans donekle redukuje.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group