Put od Severnog do Južnog pola u potpuno električnom Ariya modelu

Kompanija Nissan će uz pomoć avanturista Krisa i Julije Remzi, pokušati da postane prvi proizvođač u istoriji koji će jedan električni model poslati na put sa Južnog na Severni pol, u jednom putovanju koje će zvanično startovati u potpuno električnom Ariya automobilu...

Nakon donošenja ekstenzivnih bezbednosnih mera, Remzijevi su startovali svoje putovanje dugo 1.823 kilometra ka Severnom polu. Odatle, oni će se voziti ka jugu kroz Severnu, Centralnu i Južnu Ameriku. Sveukupno, ovaj tim će prevaliti 27.000 kilometara na svom proputovanju do Južnog pola i Antarktika, koje će trajati do decembra.

Prirodno, kako bi se podneli brutalni vremenski uslovi na polovima, Ariya i Remzijevi koji će voziti ovaj model dobili su pojedine modifikacije. Glavna među njima jeste postavljanje guma od 39 inča, dizajniranih tako da omoguće ovom električnom modelu da pluta po dubokom snegu. Kako bi ih postavili na točkove, oni su takođe morali da budu prošireni i vešanje je shodno tome dodatno podignuto.

Međutim, mehanički govoreći, ovo je u potpunosti Ariya model, jer mu nije menjano ništa na baterijskom pakovanju niti na motorima, tokom modifikacija izvršenih specijalno za ovo putovanje, dok mu čak i pogon na svim točkovima ostaje u potpunosti standardan.

Kako bi olakšano stigli u ove manje naseljene delove sveta, ovaj par će za sobom vući specijalno dizajniranu prikolicu, koja će posedovati vetro generator na izvlačenje i komplet solarnih panela. Sada, kada je svet već prošao kroz prolećnu radnodnevnicu, duži dani bi trebalo da pomognu ovom električnom modelu da se puni na svom putovanju tokom pauza, dok za sada sve ide prema planu.

Zajedno, ovaj tim se nada da će ove inovacije i mnogo toga što će biti predstavljeno ovim putovanjem pomoći i budućim polarnim ekspedicijama, a putovanje ovog bračnog para moguće je pratiti putem specijalno posvećenog Instagram profila @poletopoleev.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group