Hyundai Santa Fe osvaja prestižnu nagradu Red Dot za dizajn

Više slika

Više slika

Hyundai Motor Company danas je potvrdio svoje globalno vođstvo u dizajnu osvajanjem prestižne nagrade Red Dot za 2024. godinu za model SANTA FE u kategoriji Dizajn proizvoda: Automobili i motocikli.

Osvajanjem jedne od tri najprestižnije dizajnerske nagrade na svetu, Hyundai Motor demonstrira izuzetnost svojeg dizajna koji se fokusira na potrebe korisnika i na način života. "Osećamo ogroman osećaj časti što dobijamo priznanje od nagrada Red Dot za ove značajne automobile i inovacije," rekao je SangJup Li, izvršni potpredsednik i šef globalnog dizajna Hyundai i Genesis brendova. "Ovo priznanje služi kao dokaz izuzetne posvećenosti našeg tima vizionarskih dizajnera, koji su uložili svoju neumornu strast i predanost u ovaj projekat, zajedno sa našim saradničkim inženjerima u centru za istraživanje i razvoj, ističući izuzetnu konkurentnost dizajnerskog identiteta Hyundai brenda na globalnom tržištu."

Sa svojim konceptom dizajna "Otvoreno za više", SUV srednje veličine pete generacije SANTA FE pruža mogućnost za aktivnosti na otvorenom nudeći prostor za život sličan terasi na zadnjem delu, omogućen produženim međuosovinskim rastojanjem i proširenim otvorom prtljažnika. Ovo duže međuosovinsko rastojanje takođe omogućava poboljšana sedišta u trećem redu, obezbeđujući udobnu vožnju.

Potpuno novi SANTA FE ima kvadratni oblik i prepoznatljivu siluetu koja potiče od dugog međuosovinskog rastojanja i široke površine zadnjeg poklopca prtljažnika. Prednji deo vozila stvara grandioznost sa visokim poklopcem motora, H-oblikovanim farovima i hrabrim blatobranima. Elementi dizajna u obliku slova H reinterpretiraju Hyundai "H" amblem. Produženo međuosovinsko rastojanje omogućava hrabriju liniju krova, snažan volumen oko blatobrana, oštro definisane lukove točkova, skraćeni prednji preklop i točkove od 21 inča. Zadnji kraj je izbalansiran i pojednostavljen sa farovima u obliku slova H.

Enterijer nudi obilan prostor i osećaj sličan terasi kada je poklopac prtljažnika otvoren. Sklopiva sedišta u drugom i trećem redu pružaju vodeći prostor u klasi. Prefinjeni enterijer naglašava horizontalne i vertikalne linije sa H-motivom dizajna. Visokotehnološke karakteristike uključuju panoramski zakrivljeni ekran i bežično punjenje. Održivi materijali su uključeni, uključujući recikliranu plastiku i ekološki prijatnu veštački kožu. Boje enterijera i eksterijera inspirisane su prirodnim svetlom, donoseći inspiraciju i vitalnost u svakodnevni život i avanture.

Hyundai Motor takođe je osvojio Red Dot nagradu u kategoriji Dizajn proizvoda: Oprema za outdoor i kampovanje sa svojom Multi-Lanternom. Ovaj raznovrsni proizvod kombinuje dve karakteristike kako bi zadovoljio različite potrebe korisnika. Funkcioniše kao prenosna svetiljka za aktivnosti na otvorenom i može se transformisati u lampu toplih boja kada se koristi sa difuzorom svetlosti.

Multi-Lantern odražava cilj kompanije da stvori proizvode koje će korisnici ceniti dugi niz godina, uključujući poznate materijale kao motive dizajna kako bi pružili svež, ažuriran izgled. Za Multi-Lantern, dizajneri su koristili "Horongbul," korejsku tradicionalnu svetlost, kao motiv, koji vizuelno i simbolično prenosi osećaj stabilnosti i topline korisnicima kroz svoj oblik i vizuelne elemente.

Multi-Lantern ima intuitivan, korisnički prijateljski interfejs koji prioritetizuje praktičnost i upotrebljivost. Njegova upotreba je praktično bez napora, bez komplikovanih podešavanja, oslanjajući se samo na jedno dugme. Njegove praktične karakteristike uključuju punjenje putem USB tipa C i bežično punjenje. Kada je potpuno napunjen, može pružiti maksimalnu svetlost do pet sati i minimalnu svetlost do 35 sati.

Da bi se osigurala izdržljivost i raznovrsnost, Multi-Lantern je sertifikovan kao otporan na prašinu i vodu sa ocenom IP65. Ova sertifikacija garantuje da proizvod može izdržati teške spoljne uslove i loše vremenske uslove bez ikakvih problema.

Red Dot nagrada, koju organizuje Design Zentrum Nordrhein Westfalen u Nemačkoj, jedno je od najvećih dizajnerskih takmičenja na svetu. Nagrada se deli na tri različite discipline — Dizajn proizvoda, Dizajn brenda i komunikacija i Koncept dizajna — kako bi se bolje ocenila raznolikost u oblasti dizajna. Red Dot nagrada: Koncept dizajna poziva dizajnere, dizajnerske studije, kompanije i univerzitete da izazovu status quo i predstave svoje najuzbudljivije koncepte dizajna i prototipove internacionalnom panelu dizajnerskih eksperata.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group