Misteriozni kupac naručio najskuplju lađu na točkovima svih vremena

Pre tačno godinu dana, Rolls-Royce je predstavio Boat Tail vredan neverovatnih 28 miliona dolara.

U medijima se šuškalo da je prvi luksuzni automobil Boat Tail napravljen po meri i ručno izrađen od strane veštih majstora u ekskluzivnom odeljenju Coachbuild za Džej Zija i Bijonse. Predstavljen je kao jedna od najneverovatnijih automobilskih kreacija ikada napravljenih.

Britanski proizvođač luksuznih automobila sada je otkrio drugi od tri Boat Tail automobila koji je javno debitovao prošlog vikenda na Concorso d’Eleganza, Villa d’Este u Italiji.

Drugi Boat Tail, koji Rolls-Royce naziva „drugim poglavljem“, ima istu temu nautičkog dizajna kao i prva verzija, međutim dobija potpuno jedinstvenu specifikaciju koja je inspirisana porodičnom istorijom njegovog vlasnika u industriji bisera.

Jedan od vrhunaca drugog Boat Tail modela je njegova jedinstvena dvobojna spoljašnost, koja je inspirisana bisernim školjkama koje je proizvođaču automobila predstavio vlasnik iz svoje lične kolekcije. Primarna nijansa zadivljujuće šeme boja je mešavina ostrige i ružičaste sa velikim ljuspicama u nijansama bronze i bele boje. Ljuspice daju boji svetlucavi biserni efekat i čine da automobil izgleda kao da menja boju pod različitim uslovima osvetljenja.

Hauba i prednja maska ofarbani su u kontrastnu nijansu konjaka, koja odgovara unutrašnjosti. Međutim, ovo nije prosečna boja za konjak jer je ispunjena „ljuspicama aluminijuma liskuna bronzane i zlatne boje“ i prekrivena „slojem kristalnog i ledenog mat prozirnog premaza“. Donji deo vozila karakteriše „tehničko vlakno“ sa „pletenim koncem od ružičastog zlata“, koje odgovara ružičastom zlatu Spirit of Ecstasy. Pored toga, ukrasni delovi od ugljeničnih vlakana takođe imaju utkanu nit od ružičastog zlata.

Baš kao i prvi Boat Tail, najnovija kreacija Rolls-Royce dolazi u kompletu sa najkvalitetnijim potrepštinama za proslave i večeru na otvorenom. Da bi odgovarali opštoj temi automobila, predmeti su završeni u ružičastom zlatu. Iznutra, kabina je savršeno usklađena sa eksterijerom jer ima istu šemu boja ružičastog zlata i konjaka. Sedef je primenjen na razvodnim uređajima, unutar instrument table i časovniku postavljenom na komandnoj tabli. U stvari, sat koji se može ukloniti je napravljen od komada bisera koji je isporučio vlasnik.

Kao i prvi Boat Tail, Rolls-Royce je odbio da otkrije identitet vlasnika drugog modela Boat Tail kao i njegovu cenu. Prvi je koštao 28 miliona dolara, a očekujemo da će i drugi model imati cenu na istom nivou.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group