Motociklista prevario smrt nakon sudara sa neobuzdanim Jaguar modelom

Motociklista koji je, srećom, preživeo ovu saobraćajnu nesreću, snimio je video u kojem Jaguar pokazuje da je previše ozbiljan i snažan automobil za svog vozača...

Vozač motocikla je izveo svoj novi motor u vožnju, opremljen kamerom od 360 stepeni kako bi dokumentovao svaki trenutak. Nije ni slutio da će uspeti da snimi kako sportski kupe Jaguar juri i udara ga sa zadnje strane, obarajući ga sa motocikla.

Ova nesreća se navodno dogodila u El Pasu, u nedelju, 31. marta na autoputu US 54. Video prvo pokazuje crni BMW u drugoj traci koji prolazi pored motoriste, Denija Solisa, dok je on u prvoj traci. Samo nekoliko trenutaka kasnije, sivi Jaguar F-Type se pojavljuje iza vozača i brzo se približava.

Kako se Jaguar približavao, put je skretao ulevo, što je izazvalo izazov za sposobnosti vozača da upravlja automobilom. Zadnji deo automobila počeo je da klizi udesno, što je nateralo vozača da preduzme korektivne manevre. Uprkos njegovim naporima, prednji deo sportskog automobila ogrebao je zaštitnu ogradu. U međuvremenu, automobil je nastavio brzo da se približava Solisu, i nakon što se odbio od ograde, sudario se s njim.

Neverovatno, kamera je nastavila da snima i pokazuje Solisa kako ustaje na noge manje od pet sekundi nakon udarca. Nema sumnje da je sreća imala ulogu u tome, ali vozač je (mudro) nosio svoju kacigu. Vozač Jaguara se zaustavio i pokušao da pruži pomoć, a zapravo, čovek koji pritrčava Solisu i grli ga odmah nakon nesreće je taj vozač, kaže Solis.

Iako nije uhvaćeno na filmu, vozač BMW modela je očigledno takođe izgubio kontrolu i udario treći automobil. U toj nesreći nisu prijavljene povrede. Što se tiče Solisa, on ima jasnu poruku za ova dva vozača i sve ostale koji se tako ponašaju: „Želite da trkate? Idite na stazu. Ne ugrožavajte živote drugih jer želite da se dokazujete.“

Jasno je da je to mudar savet. Vožnja pri visokim brzinama na javnim putevima je recept za katastrofu. Kada objektivno niste sposobni da upravljate ovako snažnim automobilom, brza i razuzdana vožnja siguran je način da završite u zatvoru ili pod zemljom. Srećom, svi su prošli bez ozbiljnijih posledica u ovoj nesreći.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group