Porsche 911 “50 Years Edition” za proslavu 50 godina ovog modela

Porsche Carrera slavi svoj 50. rođendan. Ovaj ikonografski automobil predstavljen 1963., jedan je od najstarijih sportskih modela koji se još uvek proizvodi, a do danas je iz Štutgarta izašlo oko 820.000 ovih automobila. Kada takav model slavi rođendan, on zaslužuje i posebno odelo u kojem će ga proslaviti…

Svoj rođendan Porsche 911 proslaviće u Frankfurtu, na istom onom salonu na kojem je i predstavljen pre pola veka. Carrera će se na tom salonu pojaviti u posebnom “50 Years Edition” slavljeničkom izdanju. Ono po čemu će taj model biti poseban je šira šasija koja obično krasi varijante s pogonom na svim točkovima, dok će on imati samo onaj zadnji.

Ispod poklopca motora Nemci su smestili 3.8-litarski bokser iz Carrere S, koji je ojačan na 430 KS i Sport Chrono elementima. Takav motor će slavljeničku Carreru do stotke dovesti za 4.2 s ako je reč o modelu s klasičnim sedmostepenim menjačem, ili za 3.8 s kada je u igri Porscheov PDK.

Kako bi svi odmah znali da gledaju rođendanski model, Porsche je 911 50 Years Edition obukao u posebnu kombinaciju laka. Reč je o dve varijante sive, stvorene posebno za ovaj automobil. Posebnim ga čine i novi 20-inčni aluminijumski naplaci koji su inspirisani originalnim Fuchs naplacima koje je imao prvi automobil 1963. Tu su i posebne oznake, a unutrašnjost je odrađena po uzoru na prvi automobil.

Kako to i doliči ovakvom modelu, Porsche planira da proizvede samo simbolična 1.963 primerka!

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group