Bentley Bentayga Apex Edition ulazi u svet karbonskih vlakana

Više slika

Više slika

Predstavljen je Bentley Bentayga Apex Edition sa točkovima od karbonskih vlakana, karbonskim oblogama i kočnicama od karbonske keramike…

Bentley nastavlja da izbacuje specijalna izdanja, a najnovije je Bentayga Apex Edition, kreirano od strane Mulliner odseka. Ovaj model je baziran na Bentayga S i fokusiran je na performanse.

Oglasan kao "najdinamičniji Bentayga ikada", Apex Edition vozi se na 22-inčnim Mulliner karbonskim točkovima koji su razvijeni u saradnji sa Bucci Composites. Oni su jači i čvršći od uobičajenih točkova, dok smanjuju težinu za 24 kg. Bentley je primetio da to pruža niz koristi, uključujući povećanu pokretljivost, smanjenje trošenja guma i poboljšane kočione performanse.

Govoreći o poslednjem, ovaj krosover je opremljen kočnicama od karbonske keramike. One štede više od 20 kg težine i trebale bi biti jednako pouzdane kao vaš pouzdani batler Dživs.

Nastavljajući sa temom performansi, Apex Edition ima "slobodni sportski izduvni sistem", upravljanje zadnjim točkovima i aktivnu kontrolu naginjanja. Kupci će takođe naći poznati twin-turbo 4.0-litarski V8 koji proizvodi 542 ks (405 kW / 550 PS) i 770 Nm obrtnog momenta. Ovo omogućava modelu da ubrza od 0-100 kmh za 4.4 sekunde, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 290 km/h.

Bentley će ponuditi šest eksterijernih dizajnerskih tema, ali sve imaju trkačku liniju pune dužine koja počinje od baze haube i nastavlja se sve do kraja krova. Nećemo vam dosađivati sa mnoštvom dizajnerskih tema, ali vlasnici Continental GT i GTC Le Mans Edition mogu dobiti Apex Edition sa odgovarajućim dizajnom. Kao rezultat toga, dostupna je i spoljašnjost u Verdant zelenoj boji sa Moonbeam trakom, kao i unutrašnjost u Beluga boji sa Hotspur akcentima.

Pored tema dizajna, krosover dolazi sa nizom komponenti od karbonskih vlakana, uključujući spojlere, poklopce ogledala i oznake D stuba. Kupci će takođe naći karbonske obloge unutrašnjosti, ušivena sedišta i pragove sa natpisom Apex Edition.

Proizvodnja će biti ograničena na 20 jedinica širom sveta, a kupcima je ponuđena opcija da kreiraju "pravi one off izraz" odabirom posebnog pravca.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group