Počinje najbrži cirkus- Formula 1 2013

Akcija u Formuli 1 ne prestaje sa završetkom sezone...Nakon poslednje trke u Brazilu, timovi imaju manje od 12 nedelja da se pripreme za ponovno pojavljivanje u javnosti.

Tokom ta 3 meseca, troše se milioni dolara kako bi se otklonili eventualni nedostaci na bolidu i što spremnije dočekala prva trka. Dolazi do promena u vlasništvu, menadžmentu i sponzorima, a pojedini timovi usled nedostatka sredstava odustaju od takmičenja. Kao i svake sezone, poboljšaće se performanse vozila, u cilju postizanja što boljeg vremena, što će biti dodatni izazov za konstruktore formule. Predstavicemo Vam najznačajnije promene u timovima koji su favoriti za titulu ove sezone.

Promene u Mercedesu-nakon povlačenja najveće legende kompanije Michael Schumachera, javila se potreba pronalaženja dostojnih zamena koja će opravdati očekivanja. Najznačajnija vest je da je Lewis Hamilton napustio McLaren i pojačao redove Mercedesa, a Norbert Haug, jedan od direktora kompanije, zamenjen je legendom Formule 1 Niki Laudom.

Scuderia Ferrari-U kompaniji sigurno nisu navikli na ovako dugačak post kada su u pitanju osvojene titule. Njihov prvi vozač Frenando Alonso, koji svake godine slovi za jednog od favorita, već par sezona nije osvojio šampionat. Za sad oba vozača Ferraria, Fernando Alonso i Feliepe Massa, uživaju punu podršku čelnika kompanije.

Vodafone McLaren Mercedes-Prave vozačke sposobnosti Jenson Buttona će tek sad biti na ispitu, jer je Lewis Hamilton prešao u redove Mercedesa. Button i njegov kolega Sergio Perez, pokušaće uz pomoć modela MP4-28 da opravdaju očekivanja javnosti. Iz kompanije najavljuju da je novi model znatno stabilniji, što će znatno olakšati pohod na titulu. Ukoliko drugi vozač uspe na vreme da se prilagodi poboljšanjima novog bolida, očekuje se da će McLaren osvojiti titulu kako u pojedinačnoj, tako i u konkurenciji konstruktora.

Ovo su dovoljni razlozi da svoju pažnju ove godine posvetite najbržem cirkusu na svetu, jer dobar provod je zagarantovan.

K.Č.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group